22 лютого КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали  Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Елена Летісія Тереса Мікусінські та Секретарі Посольства Аріель Макс Санчес Ромеро і Юсеф Сабер.

З гостями зустрілися проректор університету з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Cергій Cидоренко, начальник відділу академічної мобільності ДНВР Ольга Демиденко, начальник відділу ДМС Алла Ковтун та інші.

Гості відвідали залу засідань Вченої ради університету, оглянули історичний  перший корпус та встановлені в ньому погруддя видатних науковців, чиї життя і досягнення були пов'язані з КПІ. Змістовний коментар під час екскурсії надавав проректор Сергій Сидоренко. А вже потому в кімнаті для переговорів сторони згадали історію співробітництва Посольства Аргентини та КПІ й обговорили можливості та форми подальшої співпраці.

Про підсумки візиту розповіла Елена Летісія Мікусінські: "Ми обговорили питання співпраці передусім у сфері наукових технологій, створенні бізнес-інкубаторів, відбулася розмова про можливий обмін студентами. На навчальний рік плануємо також досить широкий спектр спільних дій у гуманітарній сфері – від організації навчання танго до відеоконференцій про національного героя Аргентини, батька Вітчизни генерала Хосе де Сан-Мартіна".

"Ми вели перемовини про створення в КПІ Українсько-Аргентинського центру співробітництва, – коментує Сергій Сидоренко, – і дійшли згоди, що необхідно створити інтерфейсну групу, яка напрацьовуватиме напрями діяльності цього центру… І, що особливо для нас цікаво, ми розглядаємо форми роботи центру як стартап-проєкти. Маємо також намір розвивати проєкти з управління Інтернетом.  Домовилися з пані послом, що вона буде виводити нас на партнерів в Аргентинській Республіці. Нами також  підтримана її пропозиція щодо організації навчального блоку в рамках проєкту "Аргентинська кафедра", який може знайти своє втілення протягом навчального року у форматі трьох спільних відеоконференцій. Їх  планується провести в КПІ разом із Посольством Аргентинської Республіки в Україні".

Дата події