Китайська Народна Республіка впродовж десятиліть є вірним другом і надійним партнером Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського.

Сьогодні КНР відзначає одну з найважливіших дат своєї історії — саме в цей день, 1 жовтня 1949 року, на площі Тяньаньмень у Пекіні проголосили створення Китайської Народної Республіки.

З цього часу КНР продовжує славний шлях прадавньої цивілізації, сповнений звершень, винаходів та особливої мудрості.

Цілеспрямована політика держави передбачає, що до 2030 року КНР має стати найбільш інноваційною країною, а до 2049-го — світовим лідером у науковій сфері.

Ми раді, що представники такої амбітної та впевненої у своїх силах держави черпали знання та набиралися професіоналізму в Київській політехніці. Серед них – міністр цивільної авіації КНР Лю Цзеньфень, міністр машинобудування КНР Хе Гуанюань і ще багато відомих науковців і бізнесменів.

Нині КПІ активно розвиває співпрацю з китайськими партнерами в науково-освітній та інноваційній царинах на основі «Комплексної програми співпраці з партнерами в Китаї на новому етапі».

Ми щиро вдячні за безмежну підтримку, яка допомогла втілити в життя сміливі наукові задуми. Зокрема, ми працюємо над створенням спільної українсько-китайської лабораторії космічних досліджень і технологій як міжнародної відкритої платформи для розвитку співпраці наших країн у цій сфері.

У складний час епідемії коронавірусної хвороби наші друзі з КНР надіслали гуманітарну допомогу з такими необхідними засобами індивідуального захисту для студентів і працівників.
Ми віримо у подальший розвиток нашої плідної співпраці та міцної дружби.

Запевняємо у щирій повазі до всього народу КНР і бажаємо процвітання вашій державі й досягнення поставлених цілей.

Дата події