Вперше створюватимуть підйомники висотою до 75 м — саме такі є найбільш затребуваними більшістю підприємств.
 
Досі науковий парк «Київська політехніка» КПІ ім. Ігоря Сікорського спільно з ПрАТ «УПК «УКРПОЖСЕРВІС»» та ТОВ «Спецпожтехніка та ПТО» мали досвід роботи над телескопічними автопідіймачами з висотою від 30 до 58 метрів. Вперше в Україні вдалося освоїти серійний випуск 30-метрових телескопічних автопідіймачіав.

Однак для виготовлення більш високих конструкцій консультуватимуться з південнокорейською компанією Horyong Co. LTD, яка є світовим лідером у випуску автопідіймачів та автодрабин. Керівництво компанії погодилося на спільне виробництво підіймачів на базі Херсонського машинобудівного заводу. Уже підписали відповідну угоду про співпрацю.
 
За прогнозами, виготовленої в Україні висотної техніки вистачить як для внутрішніх потреб, так і для експорту за кордон. Враховуючи усі перспективи, керівництво «Київської політехніки», ТОВ «Спецпожтехніка та ПТО» та Херсонського машинобудівного заводу звернулися до Кабінету Міністрів з пропозицією сформувати державне замовлення на означену техніку та сприяти в отриманні інвестицій для серійного виробництва вітчизняних телескопічних автопідіймачів.

Дата події