Літо – час відпусток, канікул і міжнародних студентських олімпіад. Так, з 28 липня по 3 серпня в місті Благоєвград (Болгарія) відбулася традиційна Міжнародна студентська олімпіада з математики IMC (International Mathematics Competition for University Students). Організаторами заходу  виступили University College London та American University in Bulgaria. Учасниками змагань стали 360 студентів з більш ніж ста кращих університетів світу. Серед них такі університети, як University of Cambridge, University of Vienna, Еcole Polytechnique, ETH Zurich, University of Gottingen, Nanyang Technological University  тощо.

КПІ ім. Ігоря Сікорського був представлений на IMC 2019 трьома студентами-переможцями Всеукраїнської олімпіади серед технічних та економічних закладів вищої освіти України, перший етап якої традиційно проводила кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей.

Студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського гідно виступили на міжнародних змаганнях: В. Шрам (фізико-математичний факультет, 5-й курс) та О. Мішин  (факультет інформатики та обчислювальної техніки, 3-й курс) отримали дипломи другого ступеня, а Р. Житар  (Інститут прикладного системного аналізу, 2-й курс) – диплом третього ступеня.

Ці студенти неодноразово показували високі результати на олімпіадах різних рівнів, і їх виступ в Благоєвграді став закономірним наслідком роботи як самих студентів, так і їх викладачів. Важливу роль у підготовці до олімпіади та залученні талановитої молоді до олімпіадного руху відіграє студентський гурток "Нестандартні та олімпіадні задачі алгебри та аналізу", який багато років працює при кафедрі математичного аналізу та теорії ймовірностей.

Ефективність роботи гуртка підтверджується численними перемогами студентів, що його відвідують, як на всеукраїнських олімпіадах, так і на міжнародних. Результат, продемонстрований студентами КПІ ім. Ігоря Сікорського на IMC 2019 в місті Благоєвград, уже вкотре довів, що рівень підготовки студентів нашого університету не поступається рівню студентів з провідних університетів світу.

Вітаємо переможців Міжнародної студентської олімпіади з математики IMC 2019 та бажаємо їм подальших успіхів у навчанні, науковій роботі та у виступах на олімпіадах найвищого рівня.

А.В.Сиротенко, асистент кафедри
математичного аналізу та теорії ймовірностей

Дата події