Серед переможців університетського конкурсу "Молодий викладач-дослідник 2018" названо і асистента кафедри динаміки і міцності машин та опору матеріалів ММІ, м.н.с. Науково-випробувального центру "Надійність" (ММІ) Олександра Бондарця. Він є вихованцем Київської політехніки і своєю працею продовжує славні традиції науковців ММІ.

У 2003 році Олександр закінчив школу із золотою медаллю  та вступив до Київської політехніки. У 2009 р. закінчив Механіко-машинобудівний інститут за спеціальністю "Динаміка і міцність машин", вступив до аспірантури. Починаючи з 4-го курсу працював на кафедрі за держбюджетною тематикою, в 2012–2013 рр. працював штатним молодшим науковим співробітником НДЧ кафедри динаміки і міцності машин  та опору матеріалів ММІ. Загалом брав участь у п'яти держбюджетних темах, зокрема як відповідальний виконавець по темі "Розроблення узагальненого методу прогнозування ресурсу експлуатації конструкцій із композиційних матеріалів при складному малоцикловому навантаженні з урахуванням пошкоджуваності". Під керівництвом чл.-кор. НАН України, проф. М.І.Бобиря взяв участь у дослідно-конструкторській роботі "Розробка методики визначення несучої здатності конструкцій з композиційних матеріалів під дією циклічних навантажень" на замовлення ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля".

 О.А.Бондарець з 2009 р. веде активну науково-дослідну роботу в галузі сертифікації як м.н.с. НВЦ "Надійність". Центр акредитований відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC у сфері випробування металевих, полімерних, композитних, будівельних матеріалів та виробів з них; будівельних та металевих конструкцій; елементів з'єднань та деталей залізничної колії; вантажо-підіймальних машин і механізмів та ін. Олександр Анатолійович спеціалізується саме на механічних випробуваннях контрукційних, будівельних матеріалів та виробів і транспортного обладнання на замовлення підприємств і відомств, зокрема й оборонного комплексу.

Окрім науки, молодого дослідника захоплюють футбол та велоспорт. О.А.Бондарець є капітаном футбольної команди викладачів ММІ, яка в останньому Кубку ректора виборола почесне друге місце, поступившись у запеклій боротьбі лише професіоналам – легендарній збірній ветеранів КПІ. Він активно залучає до спорту молодь, постійно влаштовує ігри між викладачами та студентами на Днях факультету тощо.

Дослідник має більше 20 наукових публікацій у фахових виданнях, зокрема тих,  що входять до наукометричної бази Scopus. Систематично бере участь у всеукраїнських та міжнародних профільних наукових конференціях. На XX Міжнародній науково-технічній конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта" дисертаційна доповідь О.А.Бондарця була визнана кращою  та нагороджена відповідним дипломом.

Він багато працює зі студентами, викладає дисципліни "Механіка анізотропних тіл", "Сучасні системи проєктування", "Механіка матеріалів та конструкцій", "Спеціальні системи розрахунків". З 2018 р. є вченим секретарем кафедри динаміки і міцності машин та опору матеріалів.

Як кажуть, у здоровому тілі – здоровий дух. Тож зичимо науковцю професійних досягнень та спортивних успіхів.