21 червня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали представники Київського дослідницького центру Huawei (Китайська Народна Республіка).

До складу делегації входили директор Київського центру Huawei Лю Сяоху, керівники досліджень з напряму кібербезпеки Фу Шин та Ган Йонгкан, а також старший менеджер з питань кооперації Київського дослідницького центру Микола Ушаков.

З гостями зустрілися перший проректор університету академік НАН України Юрій Якименко, проректор з наукової роботи академік НАН України Михайло Ільченко, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, проректор з перспективного розвитку Олексій Новіков та інші. Під час зустрічі було обговорено питання поглиблення співпраці у сфері підготовки кадрів та у спільних науково-дослідних проектах. До речі, нині КПІ ім. Ігоря Сікорського та Київський дослідницький центр Huawei спільно реалізують два науково-дослідних проекти – один у галузі теплоенергетики, другий – в сфері кібербезпеки. Учасники зустрічі також обговорили питання збільшення числа київських політехніків, які проходитимуть стажування у лабораторіях Київського центру Huawei, й створення Спільного навчально-наукового центру Huawei на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Дата події