Патентні тролі – хто вони?

Загальновідомо, що виконання науково-дослідних, дослідно-конструкторських, конструкторсько-технологічних, дисертаційних, пошукових робіт нерідко супроводжується розробкою нових конструкцій, технологій, рецептур, висуненням нових ідей, що надалі можуть бути втілені (комерціалізовані) в певні товар

Печера Вертеба: загадки та відповіді

Влітку чимало політехніків мандрували світом, відкриваючи для себе нові цікаві місця, зокрема й підземні. Сьогоднішня розповідь про найтаємничішу українську печеру-музей.

Чорна тополя - непомітний велетень

Він стоїть обабіч тротуару, по якому в період навчання щодня проходять сотні, а то й тисячі людей. Важко сказати, чи хоч десяток з них зверне на нього увагу. Не звертали й ми, хоча вже кілька років пишемо в нашій газеті про дерева і кущі, які ростуть на території КПІ.

Відкриття ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Чиста вода. Фундаментальні, прикладні та промислові аспекти»

8 жовтня у залі засідань Вченої ради НТУУ «КПІ» розпочала роботу ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Чиста вода. Фундаментальні, прикладні та промислові аспекти». Конференція проходить під патронатом Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Генрика Літвіна.