КПІ ім. Ігоря Сікорського, ТОВ "Метінвест Холдинг" і ТОВ "Технічний університет "Метінвест Політехніка" підписали меморандум про організацію партнерства та співпрацю в сфері освітньої, наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності. Підписання меморандуму відбулося наприкінці червня і стало символічним підсумком візиту делегації ТОВ "Метінвест Холдинг", очолюваної генеральним директором Юрієм Риженковим, і делегації ТОВ "Технічний університет "Метінвест Політехніка" під керівництвом ректора Олександра Поважного.
З гостями зустрілися ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський, перший проректор університету Юрій Якименко, проректори Наталія Семінська, Віталій Пасічник, Анатолій Мельниченко, директор ІМЗ ім. Є.О. Патона Юрій Сидоренко.

Сторони обговорили питання співробітництва в дослідженнях та інноваційній діяльності, співпраці у сфері підготовки фахівців. Меморандумом визначені спеціальності, за якими здійснюватиметься партнерство і співпраця: 136 "Металургія", 122 "Комп'ютерні науки", 132 "Матеріалознавство", 151 "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології", 161 "Хімічні технології та інженерія", 184 "Гірництво", 051 "Економіка", 101 "Екологія". Серед основних напрямів співпраці – організація спільними зусиллями семінарів, тренінгів, майстер-класів тощо, участь здобувачів вищої освіти в розробці проєктів, пов'язаних з діяльністю ТОВ "Метінвест Холдинг"; спільне виконання КПІ ім. Ігоря Сікорського і ТОВ "Технічний університет "Метінвест Політехніка" науково-дослідних, дослідно-конструкторських та інших видів наукових робіт на замовлення ТОВ "Метінвест Холдинг" на підставі окремих договорів; сприяння з боку ТОВ "Метінвест Холдинг" обом університетам в організації i проведенні усіх видів практики, стажувань студентів і науково-педагогічних працівників, працевлаштуванню випускників.

"У тандемі бізнес – університет необхідною умовою є підготовка людського капіталу, – наголосив Михайло Згуровський. – І підписання меморандуму відповідає нашій стратегічній меті. Відповідаючи на ті виклики, які стоять перед ТОВ "Метінвест Холдинг", будемо вдосконалювати стартапи та інноваційні проєкти, над якими працюють наші вчені, й на цьому шляху будемо досягати спільних цілей". За словами Юрія Риженкова, холдингу потрібні не просто металурги, а айтішники з глибокими знаннями металургії. І ось тут, на його переконання, компанії і стане в пригоді співробітництво з Київською політехнікою.

Дата події