14 травня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав керівник Офісу JICA в Україні Сатоші Сугімото. В урочистій обстановці він передав університету  DVD-носії з англомовною освітньою лекційною програмою "Сім глав про модернізацію Японії". Її буде включено до курсу лекцій "Актуальні проблеми азійських спільнот", який читається на факультеті соціології і права.

Зустріч з японським гостем і співробітниками Офісу JICA в Україні відбувалася в Українсько-Японському центрі. Відкриваючи її, проректор з міжнародних зв'язків Сергій Сидоренко нагадав про постійний розвиток співпраці КПІ ім. Ігоря Сікорського і Японського агентства міжнародного співробітництва JICA, яка здійснюється через Офіс Агентства в Києві. Почалася ця співпраця ще у 2005 році, коли КПІ було визначено реципієнтом проєкту JICA (Українсько-Японський центр) та підписано протокол про умови реалізації цього проєкту. "А сьогодні Офіс JICA в Україні робить новий крок для поглиблення знань наших студентів і відвідувачів Українсько-Японського  центру, передаючи нам DVD-диски  з освітньою програмою "Сім глав про модернізацію Японії", – зазначив він.

Спілкуючись після церемонії з представниками університетських ЗМІ, Сатоші Сугімото звернув їхню увагу на те, що на переданих DVD-носіях записано серію лекцій про історію модернізації Японії як першої у світі незахідної розвиненої держави. За його словами, "аудиторія зможе детальніше зрозуміти процеси, які відбувалися в Японії на цьому шляху. Ми хочемо ділитися своїм досвідом, тому такі лекції презентуємо в навчальних програмах по всьому світу".

У свою чергу, завідувач кафедри соціології Павло Кутуєв пояснив, що в  багатьох  курсах, які читають викладачі кафедри, згадуються і використовуються приклади японського досвіду модернізації. Тож передані лекції будуть для вивчення країни Вранішнього Сонця дуже корисними.

Під час візиту гості також відвідали Державний політехнічний музей та оглянули Алею видатних вчених, життя і діяльність яких були тісно пов'язані з КПІ.

Дата події