Трагедія у Бейруті сколихнула весь світ. На сьогодні відомо про більш як 135 загиблих і 5 тисяч поранених. Десятки осіб зникли безвісти. Близько трьохсот тисяч людей залишилось без домівок. Завдані збитки оцінюють у понад 3 млрд дол.

Ця звістка глибоко засмутила і КПІ ім. Ігоря Сікорського. Адже протягом багатьох років університет співпрацює з науковцями Лівану. В Київській політехніці проходять стажування ліванські спеціалісти, навчаються студенти, відбуваються спільні проєкти.

Адміністрація КПІ ім. Ігоря Сікорського звернулася зі словами співчуття та підтримки до Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Ліван в Україні пана Алі Дахер.

«Ваша Високоповажносте!
Викладачі, вчені, студенти, аспіранти Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» приголомшені звісткою про трагічні події 4 серпня — вибухи в Бейруті, в результаті яких є чисельні жертви й постраждалі, масштабні руйнування. Особливий жах викликає те, що серед загиблих є діти.
Ваша Високоповажносте, просимо прийняти наші почуття безмежно глибокої скорботи та передати співчуття рідним і близьким загиблих, всьому народові Республіки Ліван.
Зі скорботою і сумом — ректор М. З. Згуровський».

Дата події