На загальних зборах Національної академії наук України 7 жовтня 2020 року були оголошені лауреати премій НАНУ за кращі наукові досягнення 2019 року.

За результатами конкурсу премію ім. С. О. Лебедєва присудили академіку НАН України Михайлу Згуровському за комплексну працю «Створення платформи системного аналізу і сценарного планування сталого розвитку країн і регіонів світу в контексті якості та безпеки життя людей».

Цією премією традиційно відзначаються науковці за видатні досягнення в галузі обчислювальної техніки, математики, приладобудування й створення засобів і систем автоматизації та управління (відділення інформатики).

8 жовтня на загальних зборах відділення інформатики НАН України лауреату вручили диплом.

Спільнота Київської політехніки щиро вітає Михайла Захаровича Згуровського з вагомою науковою відзнакою!

Довідка

Академік Сергій Олексійович Лебедєв (1902—1974) — видатний учений у галузі електротехніки й обчислювальної техніки. Творець першої в континентальній Європі обчислювальної машини. Розробив принципи побудови електронних обчислювальних машин із програмою, що зберігається в пам’яті, і на цій основі створив першу вітчизняну цифрову машину «МЭСМ» (1950), серію «БЭСМ» та інші зразки електронної обчислювальної техніки.

Преміями ім. С. О. Лебедєва НАН України відзначає вчених, які опублікували найкращі наукові праці, здійснили винаходи й відкриття, що мають важливе значення для розвитку науки та економіки України.

Дата події