КПІ ім. Ігоря Сікорського представив свою експозицію на IV Міжнародному форумі Innovation Market, який відбувся 5–7 листопада в Міжнародному виставковому центрі. Свої розробки презентували навчально-наукові підрозділи університету – РТФ, ММІ, ІАТ, ТЕФ, ПБФ, ІФФ.

Тепер конкретно про те, що саме було представлено. Фахівці теплоенергетичного факультету показали "розумний" лічильник і систему дистанційного керування приладами. Мобільна установка для очищення води, багатофункціональна гібридна воднева станція, кавітаційно-магнітний модифікатор рідких середовищ, ультразвуковий кавітаційний розпилювач великої потужності для мехатронних систем зрошування – це вже розробки ММІ. Кафедра теоретичних основ радіотехніки демонструвала опромінювально-перетворювальний модуль квазімоноімпульсної системи високоточного автоматичного супроводу низькоорбітальних супутників дистанційного зондування Землі, а також антенну решітку навігаційного комплексу GPS/GLONASS із можливістю адаптивного придушення активних завад. Окрім того, в експозиції було представлено напрацювання ІФФ щодо  виготовлення виробів із застосуванням нових технологічних процесів з використанням ЗD-принтерів.

За словами проректора з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського Віталія Пасічника, який взяв участь у проведеному заході, цей форум є майданчиком, який збирає інноваційні розробки, здійснені в університетах, компаніях чи невеликих фірмах.  Представлені розробки можна розглядати як такі, на яких у майбутньому можна побудувати бізнес. "Виставка корисна ще й тим, – продовжує Віталій Анатолійович, –  що розробник, який виставляє щось своє, має змогу ознайомитися з тим, чим займаються інші учасники форуму, і що сьогодні, сказати б, у тренді".

Численні відвідувачі форуму могли отримати детальні пояснення від представників КПІ, які працювали на виставці.

Дата події