Ліга сміху КПІ – перша офіційна студентська Ліга сміху. Сезон розпочався ще минулого року, а саме 3 жовтня, коли зібралися команди, що мали на меті спробувати свої сили в новому проекті. Пізніше, 7 листопада, на гала-концерті шестеро зіркових тренерів, випускників КПІ, обрали 12 команд. Серед тренерів та їх команд дійшли до фіналу: Анна Гресь і "Енергетики", Віталій Катан (замінив Олександра Гаєнка) і "Серпень", Євген Янович з командами "2х2" і "Жіноча команда факультету лінгвістики", Сергій Бриль і "10 різних".

І ось 4 жовтня 2018 р. зал ЦКМ потроху заповнюється глядачами. Лунає гімн Ліги сміху, і на сцену вибігають фіналісти – саме цього вечора вирішувалося, хто ж стане першим чемпіоном гумору КПІ.

Команди зіграли два конкурси: полотно і стем із зірковим другом тренера. Першими розпочали "Енергетики" та Анна Гресь в образі Харлі Квін. Її яскраве перевтілення принесло команді 4 бали. Наступними були "2х2", які вирішили заплутати Євгена Яновича і вийшли в костюмах команди лінгвісток. Проте тренерської любові вистачило на дві команди, і "2х2" у цьому переконалися – 5 балів за виступ! Сергій Бриль вирішив допомогти з перемогою "10 різним" і покликав декого більш досвідченого – "Матадори Політеху" знову на сцені і приносять команді 4 бали від інших тренерів.

Команда "Серпень" сумує за Олександром Гаєнком, проте все ж іде на співпрацю з новим тренером – Віталієм Катаном. Його перевтілення в Коломойського приносить хлопцям 4 бали. Ефектний вихід "Жіночої команди факультету лінгвістики" в костюмах овочів-чемпіонів збив Євгена Яновича з пантелику, як і шампанське, яке виконує мрії. Проте одну з мрій дівчат виконано – за полотно вони отримують 5 балів!

Наступним конкурсом був стем, в якому взяли участь: Ілля Луценко (команда "Крупа") та "10 різних" з новою версією шоу "Орел&Решка", Олег Маслюк (актор студії "Мамахохотала") та "Жіноча команда факультету лінгвістики" в оновленій казці про Білосніжку і 7 гномів, Влад Куран (команда "Ветераны космических войск") і "2х2", "Енергетики" і Олександр Станкевич (команда "Одесские мансы"), "Серпень" і Абрам Оганесян (команда "Николь Кидман") в образі таксиста.

За результатами обох конкурсів однакову кількість балів набрали дві команди Євгена Яновича, тому за правилами гри вони потрапляють у батл. У залі та на сцені зростає напруження, адже тренери до останнього вагаються, кому слід віддати голос. Голоси чотирьох тренерів поділились порівну, тому вирішальний вибір за Анною Гресь. Жіноча солідарність спрацьовує – переможцями першого сезону Ліги сміху КПІ стають дівчата!

Наташа Омельченко, капітан "Жіночої команди факультету лінгвістики": "Передати емоції під час виступу неможливо. Коли аплодує весь зал, коли відчуваєш підтримку глядачів – розумієш, що купа роботи над сценарієм була недаремною. Ми дуже вдячні  нашому тренеру, який вірив у нас і зробив усе можливе, щоб ми перемогли!"

Саме переможці отримують можливість представити наш університет на фестивалі "Ліги сміху 2019" в Одесі, тому вітаємо дівчат і бажаємо яскраво виступити там!

Катерина Радзівілюк, ВПІ
На фото Жіноча команда факультету лінгвістики

Дата події