У перші весняні дні пробуджується не лише природа, але й змерзлі за зиму почуття людей. Хочеться романтики, добра, чогось такого, що не вимовиш простими словами, – тільки віршами. 4 березня вірші звучали у нашій бібліотеці, де проходило чергове засідання клубу "Поетичні частування". Клуб діє з вересня минулого року і об'єднує шанувальників поезії – викладачів, студентів, працівників нашого університету – читачів і поетів-аматорів. Вони збираються двічі на місяць, читають, слухають, обговорюють вірші.

Клуб не є закритим товариством, в його засіданнях можуть брати участь усі бажаючі. Цього разу тут були і працівники бібліотеки, і студентки, що прийшли готуватися до занять, але почули вірші і вирішили зробити на годину перерву, щоб долучитися до прекрасного.

Вірші читають не лише поети, але й ті, хто любить поезію. 4 березня звучали і вірші Тараса Шевченка, зважаючи на наближення річниці з дня його народження. Втім, поети не забували, що засідання мало назву "Перший подих весни". Вони створили ауру весни і добра, зачарували присутніх своїми романтичними та філософськими поезіями.

Тетяна Притужалова

Дата події