Потішити гостей і домашніх «чимось смачненьким» любить і вміє кожна господиня. Зазвичай чільне місце на чаюванні займає випічка. Рецептів її – із записників чи Інтернету – не злічити. Серед них кекс займає помітне місце. На думку гурманів, цей солодкий хліб з ізюмом (горіхами) з бісквітного тіста подобається навіть тим, хто байдужий до солодкого. Подейкують навіть, що в Іст-Лондоні (Південна Африка) спекли кекс-велетень (25 х 1,5 м), на нього витратили 50 л води, 150 кг борошна, 1675 яєць, 70 кг маргарину.
Поласувати апетитним кексом, зокрема в НТУУ «КПІ», можна в буфеті 7-го корпусу. Але це не звичайний виріб, створений у кондитерському цеху. До його складу входить розпушувач, виготовлений за технологією, розробленою на ІХФ в НДЛ інтенсифікації та автоматизації процесів сушіння відповідно до отриманого патенту № 24285А «Суміш для виготовлення сухого розпушувача тіста» і технічних умов «Разрыхлитель теста на базе сыворотки сухой молочной творожной и молочнокислотной для мучных кондитерских изделий».
Спробуйте і ви цих пундиків. Смачного.