У КПІ стартувала одна з найочікуваніших подій студентського життя — Спартакіада 2024. Розпочали змагання за звання найкращого, найсильнішого та найрозумнішого факультету КПІ з шахового турніру.

У запеклих інтелектуальних двобоях за титул наймайстерніших шахістів і шахісток Київської політехніки цього року змагалося рекордне число учасників: 74 хлопці та 16 дівчат з понад 20 факультетів та інститутів нашого університету. Гра видалася запеклою! Адже студенти грали у бліци — «швидкі шахи» з контролем часу 3+2. Цей формат потребує виваженої стратегії й тактики, ретельного розрахунку ходів суперника та вміння думати наперед.

«Рівень гри київських політехніків у шахи з року в рік суттєво зростає. Цього разу в перших змаганнях Спартакіади взяли участь майже усі наші факультети та інститути, серед представників яких велика кількість дівчат. Вони, до речі, грають із хлопцями на рівних, показуючи чудовий результат», — Ігор Степанюк, голова Профкому студентів КПІ, організатор загальноуніверситетської Спартакіади.

У загальний залік результатів по факультетах врахували два найвищі результати серед хлопців та один серед дівчат.

🏆 Переможцем змагання стала команда факультету прикладної математики із сумою очок 19,5.

Вітаємо наших переможців і з нетерпінням очікуємо наступних змагань загальноуніверситетської Спартакіади. Адже це тільки початок, тож результати команд можуть стрімко змінитися!

Дата події