🇺🇦 Шановні політехніки! 24 серпня ми відзначаємо День Незалежності України — одне з найважливіших свят нашого народу. Здобута у 1991 році незалежність є результатом боротьби багатьох поколінь українців.

І нині українці боронять незалежність своєї держави, віддаючи найцінніше — власне життя. Випробовування, що випали на долю нашого народу, вкотре доводять його стійкість і незламність.

🕯Цього дня ми не тільки пишаємося нашою країною та її людьми — ми згадуємо і вшановуємо тих, хто боровся за свободу української держави. Серед цих героїв — чимало викладачів, працівників, студентів і випускників КПІ. Київські політехніки стали на захист демократичних цінностей у період Революції на граніті, Помаранчевої революції та Революції гідності. Вони тримали синьо-жовті прапори у стінах нашої альма-матер ще 1989 року на 1-му з’їзді Народного руху України, що став потужним рушієм на шляху до відновлення незалежності України.

Ми, як освітяни й науковці провідного технічного університету, маємо нарощувати зусилля для подальшого утвердження незалежності, зміцнюючи енергетичну та інформаційну безпеку держави, посилюючи її оборонно-промисловий потенціал, формуючи інтелектуальну еліту суспільства.

🇺🇦 У цей день хочу побажати колективу КПІ та кожному українцю сил і міці в захисті нашої незалежності, процвітання нашої батьківщини, непохитного патріотизму, злагоди та добробуту.

Дорога громадо КПІ, вітаю вас із Днем Незалежності нашої держави!

🫡 Слава Україні!

Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Анатолій Мельниченко

Дата події