13 лютого 2024 року КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація представників Посольства Республіки Казахстан в Україні. До її складу входили радники Посла Республіки Казахстан в Україні Бауржан Шабденов, Єрмек Катренов і Даурєн Сатибалдін.

З гостями зустрівся директор Центру міжнародної освіти Сергій Маулік. Сторони обговорили перспективи співпраці, зокрема питання ширшого залучення громадян Республіки Казахстан на навчання в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

На початку візиту гості оглянули територію університету та експозиції Державного політехнічного музею України імені Бориса Патона. Також вони відвідали нещодавно відкрите інноваційне укриття "Smart Shelter: CLUST Space" у приміщенні Науково-технічної бібліотеки, пройшли алеєю видатних вчених, життя і діяльність яких були тісно пов'язані з КПІ.

Після презентації КПІ ім. Ігоря Сікорського, з якою виступив Сергій Маулік, учасники зустрічі обговорили конкретні питання співпраці у напрямі ширшого залучення громадян Казахстану на навчання в університеті.

"У найближчому майбутньому ми зможемо поліпшити наші освітні зв'язки з КПІ, – таке переконання висловив у спілкуванні з представниками університетських медіа Єрмек Катренов. – Нас цікавлять спеціальності, які пов'язані з атомною енергетикою, новітніми технологіями у цій галузі, а також з кібербезпекою".

Насамкінець гості поспілкувалися зі студентами з Республіки Казахстан (див. фото), які вже навчаються на фізико-математичному факультеті, на факультеті лінгвістики і в Навчально-науковому інституті прикладного системного аналізу КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Дата події