На засіданні Вченої ради університету, що відбулася 3 квітня, найталановитіших студентів – лауреатів академічної стипендії Президента України та переможців студентських змагань – привітав і нагородив ректор Михайло Згуровський.

Серед них – студенти Фізико-технічного інституту - члени команди 4n0M4lY, що перемогла в перших загальноукраїнських студентських змаганнях з кібербезпеки UA30CTF, та їхній тренер – викладач Микола Ільїн (на фото). Ці змагання наприкінці лютого провела Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, а наша команда в них залишила за собою представників 21 університету України.

Серед нагороджених також Ольга Балясіна, студентка 3-го курсу ІПСА. Юну інноваторку нагороджено за авторську розробку сайту medicinewarriors. Це інтерактивна мапа для хворих на цукровий діабет. Вона дає найточнішу інформацію про розташування в Україні аптек, де є інсулін, в зручному для користувачів форматі.

Ольга каже, що ідея проєкту виникла невипадково. Через повномасштабну війну понад 2,3 млн інсулінозалежних і хворих на цукровий діабет мають проблеми з доступом до інсуліну, від якого залежить їхнє життя.

Сайт був створений у межах міжнародного Code4Ukraine International Hackathon. Усього за 24 години Ольга разом зі студентами з Польщі та Грузії розробила робочий прототип сайту, що став беззаперечним переможцем конкурсу.

Дата події