Дорогі київські політехніки!

У цей день ми вшановуємо людей, які нині виконують найважливішу місію в нашій країні: захищають нашу землю, забезпечуючи нам можливість жити, працювати, говорити рідною мовою, виховувати дітей. Без їхньої безмежно важкої щохвилинної роботи українці не мали б власної країни, а Київська політехніка не змогла б здійснювати свою діяльність — не проводила б пари й сесії, фестивалі й хакатони, не розробляла б дрони, системи для протезування і розмінування, не брала б участі у міжнародних конкурсах і конференціях.

Ці звитяжні люди — наші відважні й героїчні Збройні Сили України. За останнє десятиріччя українська армія міцніла, ставала професійнішою і стійкішою до викликів. Це по-справжньому народна армія, в якій кожен знає, за що він воює.

Сьогодні у лавах піхоти та артилерії, авіації та сил підтримки, інженерів та розвідників є і викладачі, студенти й співробітники КПІ.

Щороку випускники військових і цивільних підрозділів КПІ доєднуються до лав ЗСУ і застосовують здобуті в університеті знання, зокрема, й від викладачів-ветеранів. Низький уклін нашим захисникам і захисницям.

Найкраще, що ми можемо робити для українського війська, — це дякувати за наше життя словом і ділом. Сумлінно вчитись, ставати висококваліфікованими фахівцями, які зможуть бути вправними, професійними військовими. Створювати розробки для нашої оборони. Донатити на потреби наших захисників і захисниць. Бути надійним, ефективним тилом.

Безмежна шана і вдячність тим, хто стоїть на захисті Батьківщини. Вічна і світла памʼять тим, хто віддав за неї своє життя. Сил і наснаги незламному українському військові.

З Днем Збройних Сил України!

Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського
Михайло Згуровський

Дата події