У КПІ відбувся другий етап навчання з пожежно-техногенної безпеки за підтримки ДСНС. На території студмістечка рятувальники вчили студентів і працівників кампусу гасити полум’я, пояснювали, як діяти, перебуваючи під завалами, в разі хімічної небезпеки та повітряної тривоги.

«Сьогодні ми не можемо достеменно знати, яка небезпека на нас чекає. Тому кожному студентові важливо розуміти, як діяти під час повітряної тривоги, пожежі чи хімічної небезпеки», — зазначає Микита Семидецький, студент НН ІЕЕ.

«Це класна можливість навчитися чогось корисного. Скажімо, я сьогодні дізнався, як правильно використовувати вогнегасник. А ще як поводитися за містом: у лісі чи полі, коли випадково натрапив на підозрілий, можливо, вибухонебезпечний предмет», — говорить Сергій Приз, студент НН ІЕЕ.

Рятувальники імітували евакуацію студентів, що можуть перебувати в будівлі під час пожежі, а також ділилися алгоритмом перших дій під час будь-якої небезпеки.

«Повідомити адміністрацію об’єкта, зателефонувати до служби пожежної охорони за номером 101 і оголосити про евакуацію в приміщеннях корпусу гуртожитку, будь-де. У людей завжди має бути шанс евакуюватися з будівлі до приїзду служби», — наголосив В’ячеслав Курманчук, начальник караулу 3-ДПРЧ ГУ ДСНС України у м. Києві.

Дата події