У буремні часи вкрай важливим є гуртування студентів і викладачів навколо суспільно корисних і цікавих ініціатив. Допомогу закордонних партнерів у цьому важко переоцінити. Саме тому надзвичайно цінним досвідом для КПІ стала участь спільно з Університетом імені Адама Міцкевича у проєкті «Solidarity with Ukraine — European Universities», що його фінансувало Польське національне агентство з питань академічного обміну NAWA в межах Epicur Alliance.

КПІшниці не лише поглиблюють свої знання, а й налагоджують контакти зі студентством університетів України, щоб після війни разом відбудовувати країну.

Учасниці від КПІ ім. Ігоря Сікорського вже долучилися до роботи кількох шкіл. За гуманітарним напрямом це Міжнародна міждисциплінарна школа «Across disciplines: How to study in an interdisciplinary framework»; фахові культурознавча «Cultural Heritage» й філологічна «Multilingualism and multilingual education» школи. Організацією діяльності опікувалася команда факультету англійської мови, Pani Dziekana Wydziału Anglistyki prof. Joanna Pawelczyk спільно з центром Bilingualism Matters@Poznan, Prof. Magdalena Wrembel.

Для майбутніх інженерів цінним надбанням стала школа «Introduction to Doctoral School of Exact Sciences», учасники якої відвідали Центр передових технологій AMU (Center for Advanced Technologies AMU, а також факультет хімії, фізики та біології.

У літній школі для проректорів закладів вищої освіти «Across disciplines for Polish-Ukrainian cooperation — EPICUR Alliance experiences in interdisciplinary education and research projects» представники українських університетів не лише посилили співпрацю, а й почали напрацьовувати різні форми взаємодії у міжнародному вимірі, проєктній діяльності, шукати інноваційні рішення залучення молоді до міжнародних ініціатив, щоб відкривати нові сторінки успіху нашої вищої освіти на шляху до європейської інтеграції.

Дата події