Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 15 серпня 2022 року

15 серпня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, А.В.Ковтун, В.А.Кондратюк, О.А.Іщенко, Л.Г.Субботіна, О.М.Бруй, О.І. Шейко, Є.Малкіна, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Триває робота з підготовки до нового навчального року. На поточному тижні факультети та інститути мають визначитися щодо форми проведення навчальних занять по дисциплінах, які проводитимуться в очному режимі (з урахуванням укриттів, маршрутів слідування до них і необхідності дотримання стандартів вищої освіти) та дистанційному режимах. Ця інформація враховуватиметься при плануванні освітнього процесу. Крім того, проведено синхронізацію інформації про графік, організацію навчального процесу, розклад, завантаження викладачів тощо, яку завантажено в систему MyKPI, з усіма іншими базами університету. Цього тижня після отстаточного відпрацювання цю інформацію буде передано до «Електронного Кампусу» (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, декани факультетів і директори інститутів)

2. Завершено прийом документів на вступ до аспірантури. Готується розклад приймальних іспитів. Середній конкурс по університету становить 2 особи на одне бюджетне місце. По тих спеціальностях, по яких є конкурсна ситуація, іспити проводитимуться в очному режимі. По тих, де такої ситуації немає, – за рішенням науково-методичних комісій зі відповідних спеціальностей можуть  бути проведені і в дистанційному режимі (О.А.Жученко).

3. З огляду на те, що в освітньому процесі буде наявною і дистанційна складова, після взаємодії з МОН України і компанією, що представляє в Україні програмний продукт ZOOM, КПІ отримав майже 2000 ліцензій на використання цього продукту в освітньому процесі. Це дозволить проводити заняття без періодичного їхнього переривання та збільшити кількість учасників відеоконференцій для проведення потокових лекцій. Ліцензії буде розподілено між факультетами та інститутами і більшість викладачів їх отримають (О.А.Жученко).

4. Минулого тижня видано наказ про дотримання в університеті положень і вимог законодавства про державну мову. Його доведено до всіх структурних підрозділів. Також доведено рекомендації Уповноваженого із захисту державної мови щодо використання української мови в освітньому та науковому процесі, а також в адміністративній діяльності  (О.А.Жученко).

5. На запити Державної служби якості та МОН України їм надано інформацію щодо готовності університету працювати за різними формами організації освітнього процесу (очна, дистанційна)  (О.А.Жученко).

6. Після консультацій адміністрація пропонує провести Конференцію трудового колективу спільно з Сесією професорсько-викладацького складу 1 вересня. На Конференцію було обрано 258 делегатів. Також пропонується організувати її пряму  трансляцію, щоби кожний викладач міг зайти на неї через «Електронний Кампус» і, в разі необхідності, поставити свої запитання  і отримати в режимі реального часу відповіді  (О.А.Жученко, О.І.Шейко).

7.   Вступна кампанія. Розпочався третій тиждень подання документів вступників для здобуття освітнього рівня «бакалавр». Станом на ранок 15 серпня подано 12180 заяв, зокрема і 263 на основі дипломів молодших спеціалістів. Через технічні проблеми з  передачею даних від Українського центру оцінювання якості освіти до ДП «Інфоресурс» та, звісно, інших об'єктивних причин у всіх українських ЗВО фіксується поки що менша кількість поданих заяв порівняно з тим самим періодом минулого року. Проте навіть у цій ситуації КПІ посідає третє місце за кількістю поданих заяв (після Львівської політехніки та Львівського національного університету імені Івана Франка). За КПІ розташувалися  Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний авіаційний університет. З 9 до 16 серпня проводилися індивідуальні усні співбесіди зі вступниками з тимчасово окупованих і особливо небезпечних територій, інвалідами війни, учасниками бойових дій, дітьми чорнобильців 1 категорії або загиблих чорнобильців 2 категорії, хвороба яких перешкоджає складанню вступних іспитів. Було заплановано 86 таких співбесід. У деяких вступників, які перебувають на непідконтрольних територіях або в місцях, де ведуться активні бойові дії, спостерігалися складнощі з підключенням Інтернету, втім секретаріат Приймальної комісії КПІ робить усе можливе, щоб забезпечити для них можливість вступу (О.А.Жученко, В.М.Можаровський).

8. Зареєстровано понад 580 заяв за квотою, виділеною для вступників з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і АРК Крим, а також з особливо небезпечних територій (квота складає 10% від загального обсягу вступників). Для них 17 серпня мають бути надані рекомендації на зарахування на місця за державним замовленням, а до 20 серпня має вийти відповідний наказ по університету (О.А.Жученко, В.М.Можаровський).

9. З 16 серпня розпочинається прийом заяв від вступників до магістратури. Вступні випробування проводитимуться у дистанційному режимі за затвердженим регламентом. Вступна кампанія триватиме до 15 вересня. З 15 серпня в системі ЄДЕБОУ почала з'являтися інформація про місця в магістратурі за державним замовленням. Попередньо  можна констатувати, що запити КПІ стосовно таких місць на стаціонарі практично повністю задоволено  (О.А.Жученко, В.М.Можаровський).

10. Погоджено план розміщення оперативних штабів факультетів/інститутів на період подання вступниками оригіналів документів. При цьому здебільшого ці процедури проводитимуться в дистанційному режимі. Для цього КПІ як юридична особа буде зареєстровано на Єдиному порталі державних послуг «Дія», через який шляхом сканування QR-коду вступники зможуть надсилати свої документи в електронній формі  (О.А.Жученко, В.М.Можаровський, факультети та інститути).

11. Попри війну студенти КПІ продовжують брати участь у міжнародних олімпіадах. Студенти ІПСА посіли призові місця у 29-й міжнародній студентській математичній олімпіаді «IMC 2022», яка проходила в м. Благоєвград (Болгарія). Друге місце/приз виборов Юрій Ярош (3 курс), третє місце/приз посів Денис Логвинов (3 курс). Почесні відзнаки отримали ще 6 студентів. Готували студентів старший викладач кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей Володимир Володимирович Павленков та Антон Володимирович Сиротенко, які також брали участь в організації та проведенні учнівської олімпіади у Норвегії (м. Осло) (Н.В.Семінська, НН ІПСА).

12. Продовжує свою роботу предметна комісія з розгляду мотиваційних листів. Минулого тижня опрацьовано 6500 листів. Всього надійшло 10000 листівта можливості дистанційної подачі документів (В.М.Можаровський).

13. До консультаційного центру протягом тижня завітало 120 осіб. Значно збільшилась консультаційна робота з вступниками у соціальних мережах, особливо у чатах Телеграм. Консультації здійснюються майже цілодобово (Н.В.Семінська).

14. Триває проведення профорієнтаційних заходів, насамперед популяризація КПІ через новий профорієнтаційний проєкт «Чекаємо тебе в КПІ». У соцмережах Фейсбук та Інстаграм розміщено рекламу переваг вступу і навчання в КПІ та інформацію про можливості дистанційної подачі документів (Н.В.Семінська).

15. Минулого тижня НН ІМЗ ім. Є. О. Патона та НН ММІ провели в режимі онлайн День відкритих дверей (І.А.Владимирський, І.А.Гришко).

16. Триває підготовка до поселення студентів, рекомендованих за «квотою 2». Очікується, що їх буде до 300 осіб (Н.В.Семінська, О.А.Іщенко).

17. Продовжується робота факультетів/інститутів з підписання Договорів про співпрацю з компаніями-партнерами/організаціями. Впродовж тижня погоджено Договори з ТОВ «Хандрекс мобіліті» та КП СПБ «Арсенал». Здійснено ревізію існуючих договорів. Розіслано запити компаніям-партнерам щодо перепідписання договорів про співпрацю, строк яких сплив або добігає кінця (Н.В.Семінська, В.Я.Жуйков).

18. Підготовлено і представлено проєкт консорціуму КПІ ім. Ігоря Сікорського та університетів Республіки Польща. Сутність проєкту – організація спільних сертифікатних програм, програм подвійних дипломів та посилення грантової співпраці (Н.В.Семінська, С.І.Сидоренко).

19. На виконання наказу «Про функціонування об'єктової підсистеми цивільного захисту університету під час правового режиму воєнного стану» для студентів розроблено ілюстровані інструкції «Правила поведінки в укритті» та «Алгоритм дій за сигналом цивільного захисту «Повітряна тривога» (Н.В.Семінська).

20. Розпочато реєстрацію кандидатів на стипендії Кабінету Міністрів та Президента України, яка триватиме до 28.08.2022 (Н.В.Семінська, фпкультети/інститути).

21. На запит МОН України ДНВР підготував і відправив пакет документів для включення стипендіата від КПІ (студентки ФІОТ) до наказу про призначення стипендії Героїв Небесної Сотні (усього 10 стипендіатів на Україну) (Н.В.Семінська).

22. Проведено засідання стипендіальної комісії, на якому вирішено питання щодо подовження виплат академічної стипендії студентам, призваним до лав ЗСУ (6 студентів: НН ІЕЕ-1; ІХФ-1; НН ІАТЕ-1; ФЕЛ-1; ФІОТ-2) (Н.В.Семінська, Л.Г.Суботіна).

23. На постійній основі продовжується проведення соціально-об'єднуючих заходів. За запитом компанії «Біофарм» проведено День донора, до якого долучилося 15 студентів (Н.В.Семінська).

24. За запитом Студради університету спільно з ДМС підготовлено лист до шпиталю у Німеччині щодо можливість проведення операції з видалення осколку з внутрішніх тканин голови студента 1 курсу ФІОТ Назара Скрипки (Н.В.Семінська, С.І.Сидоренко).

25. Протягом минулого тижня ДНВР надавало інформаційну, організаційну підтримку та забезпечувало координацію проведення Літньої школи – креативу від Студентського парламенту. У заході взяли участь 13 спікерів, 20 учасників, 4 команди (Н.В.Семінська).

26. Здійснюються підготовчо-організаційна робота щодо поселення до гуртожитків студентів старших та першого курсів з урахуванням норм безпеки у відповідності до рішень ДСНС (Н.В.Семінська, О.А.Іщенко).

27. Триває робота з доуніверситетської підготовки. Одночасно проводиться навчання літнього потоку і здійснюється набір нових слухачів на осінній період, причому кількість  заяв про зарахування на цю підготовку зростає  (М.М.Перестюк).

28. Центр тестування спільно з Приймальною комісією проводить співбесіди з абітурієнтами. Проводиться підготовка до вхідного контролю, провести який планується в другій половині вересня в дистанційному режимі (М.М.Перестюк, А.А.Мельниченко).

29. Готується відкриття студії Медіалабораторії. Проведено кастинг серед студентів на позицію ведучого проєкту «Кампус». Тепер проводиться навчання серед відібраних. Є пропозиція щодо проведення практики для студентів, які навчаються за спеціальністю «Журналістика» на ВПІ, на базі цієї студії та Медіалабораторії загалом (М.М.Перестюк, О.А.Жученко).

30. Погоджено з Державним космічних агентством України графік створення університетського наносупутника «PolyITAN-12U», що створюється спільно із компанією, з якою КПІ співпрацює у сфері високих технологій, за підтримки МОН України та ДКАУ. Протягом поточного тижня планується підготувати і подати до ДКАУ пропозиції щодо фінансування етапу ІІІ – підготовка до запуску і запуск наносупутника «PolyITAN-12U» на 2023-2024 рр. (В.А.Пасічник).

31. На плановому засіданні Координаційної ради комплексної космічної програми університету обговорено питання підготовки до запуску університетського наносупутника «PolyITAN-HP-30», створення наносупутника «PolyITAN-12». В рамках підготовки до запуску наносупутника «PolyITAN-HP-30» підписано угоди з компанією «SPACE EXPLORATION TECHNOLOGIES CORP.» (Space-X)  щодо  запуску та з компанією «ISILAUNCH» (Голландія) про підписку на запуск і послуги із запуску  університетського наносупутника (В.А.Пасічник).

32. До МОН України направлено пропозиції щодо кандидатур 16 експертів від КПІ ім. Ігоря Сікорського для проведення наукової експертизи заявок, поданих у межах Конкурсного відбору наукових, науково-технічних робіт та проектів, які фінансуються за рахунок зовнішнього інструменту допомоги Європейського Союзу для виконання зобов'язань України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» за напрямом «Наукові роботи за тематичним напрямом «Енергетика та енергоефективність, освоєння альтернативних джерел енергії» (В.А.Пасічник).

33. На робочій зустрічі в МОН обговорені питання підготовки документів  для створення постійних спеціалізованих вчених рад в КПІ ім. Ігоря Сікорського та захисту дисертацій докторів філософії в умовах воєнного стану. Погоджено питання стосовно спецради 05.14.01 (НН ІЕЕ) та захисту дисертації PhD з обмеженим доступом (НН ВПІ) (В.А.Пасічник).

34. Відбулося спільне засідання Науково-технічної ради та Комісії з наукової та інноваційної діяльності Вченої ради КПІ, на якому розглянуті питання: діяльності Спільної Китайсько-Української науково-інноваційної лабораторії гідроакустики, підведено підсумки конкурсу на здобуття премій КПІ ім. Ігоря Сікорського за кращі видання у 2022 році, висунено кандидатів від КПІ ім. Ігоря Сікорського у члени Наукової ради Національного фонду досліджень України та надано рекомендації до друку монографій на отримання грифу Вченої ради університету (В.А.Пасічник, О.В.Лінючева, О.В.Коваль, С.А.Пуха).

35. На робочій нараді ДІТТ та Інноваційного холдингу «Сікорскі Челендж» обговорено уточнену модель взаємодії в напрямку захисту інтелектуальної власності та трансферу технологій на ринок, яка враховує взаємодію з НДЧ та Науковим Парком «Київська Політехніка». На нараді також обговорено  питання розвитку співпраці КПІ ім. Ігоря Сікорського з компанією «Thales Group» (Франція) (В.А.Пасічник, І.Г.Малюкова, В.С.Камаєв).

36. З метою розширення можливостей наукових груп щодо надання наукових послуг, ДІТТ підготовлено перелік наукового і технологічного обладнання та надіслано запити до структурних підрозділів про підготовку інформації, яку буде розміщено на інформаційному ресурсі «Офіс інновацій КПІ ім. Ігоря Сікорського» (В.А.Пасічник).

37. Проведено зустріч з експертами Центру 4.0, які напрацювали алгоритм промоційної діяльності грантової підтримки МСП. Представник НН ІЕЕ провів вебінар для зацікавлених МСП щодо умов та особливостей конкурсу з тематики цифрових двійників (В.А.Пасічник).

38. Команда ДІТТ взяла участь у дискусійній зустрічі на тему «Кризовий стан інноваційних екосистем в промисловості – шляхи підтримки під час війни». Зустріч ініційована Українським кластерним альянсом із залученням провідних фахівців в Індустрії 4.0 (В.А.Пасічник).

39.  Подано 2 заявки на винаходи (НН ІМЗ), 1 заявку на корисну модель (ФЕЛ), 8 заявок на реєстрацію об'єктів авторського права (1 – ІХФ, 3 – НН ІМЗ, 1 – НН ММІ, 1 – НН ІТС, 2  – ІХФ) (В.А.Пасічник).

40. Підбито підсумки конкурсу цьогорічного конкурсу на здобуття премій КПІ ім. Ігоря Сікорського за кращі видання та надано рекомендації до друку монографій на отримання грифу Вченої ради університету (М.Ю.Ільченко) .

41. На прохання Міністерства з питань європейської інтеграції України розпочато опрацювання пропозиції до проекту Стратегії  космічної діяльності України (М.Ю.Ільченко).

42. 12 серпня 2022 року на сайті Erudera опубліковано  статтю «Університет Шеффілда співпрацює з українським університетом для підтримки студентів і співробітників, які постраждали від війни» про співробітництво університету Шеффілда (Велика Британія) та КПІ ім. Ігоря Сікорського. Співпраця ґрунтується на започаткованих 13 напрямах роботи в довгостроковій перспективі. Серед них: запобігання відпливу інтелекту й сприяння українським університетам вийти з війни ще потужнішими й досвідченішими, а відтак відігравати важливу роль у повоєнній відбудові України; передача КПІ 20 тис. фунтів стерлінгів для реконструкції укриттів та створення безпечних умов для студентів і викладачів з метою організувати безперебійний освітній процес тощо (С.І.Сидоренко, М.М.Перестюк).

43. ДМС спільно з ДНВР підготували проєкт листа до медичного центру у Німеччині щодо проведення операції та реабілітації важкопораненого солдата ЗСУ Назара Скрипки, який є студентом КПІ. Лист із пакетом документів відправлено до медичного центру (С.І.Сидоренко, Н.В.Семінська).

44. КПІ долучився до міжнародного консорціуму Public understanding of hydrogen and fuel cell technologies (Громадське розуміння водневих технологій та технологій паливних елементів). Консорціум очолює австрійська організація, серед партнерів – представники Грузії та Болгарії (С.М.Шукаєв, В.Будько, ФЕЛ).

45. Минулого тижня направлено пропозиції КПІ ще до 17 Альянсів з метою встановити партнерство з європейськими університетами (С.І.Сидоренко).

46. Відбулася зустріч співробітників ДМС, ДНВР з представниками Студентського парламенту. Обговорено участь Студпарламенту в конкурсі Шведського інституту Academic Collaborationin the Baltic Sea Region (Академічна співпраця в країнах Балтийського регіону). Визначено тему проєктної пропозиції «Табір для інтенсивного навчання міжнародній науково-дослідній та молодіжній проєктній діяльності для академічної спільноти України та країн Балтійського регіону» (С.І.Сидоренко, Н.В.Семінська, Студентський парламент).

47. Досягнуто домовленостей з Університетом Штутгарта про стажування 12 осіб у Німеччині за програмою ДААД (курс «Електронна мікроскопія»). Готується заявка, термін подачі – листопад 2022 року (І.В.Владимирський).

48. Національними контактними пунктами при КПІ ім. Ігоря Сікорського до МОН направлено пропозиції щодо внесення змін до проєкту постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження Положення про функціонування координаційного центру та національних контактних пунктів Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» (С.М.Шукаєв, А.В.Пятова).

49. Станом на 15.08.22022 до КПІ зараховано на навчання 18 іноземних громадян (у 2021 р.–   101) (О. О. Олійник, В.С.Овєчкін).

50. Інформаційний освітній ресурс osvita.ua представив консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2022 року, в якому враховано національні рейтинги навчальних закладів України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких використовує різні критерії оцінювання ЗВО. КПІ їм. Ігоря Сікорського посідає друге місце у списку (С.І.Сидоренко).

51. Штаб цивільного захисту університету продовжує роботу з підготовки до нового навчального року укриттів на території університету та студмістечка. На попередньому тижні його фахівці спільно зі студентами розробили навігаційну карту розташування укриттів у навчальних корпусах, на поточному буде розроблено карту укриттів на території студмістечка. Карти розробляються з урахуванням рекомендацій ДСНС. До кінця серпня планується представити учасникам освітнього процесу і співробітникам університету комплексну таку карту. На ній буде позначено всі укриття і найкоротші маршрути до них. Крім того, Штаб цивільного захисту разом з інспекторами ДСНС провів обстеження укриттів, в яких тривають ремонтно-підготовчі роботи. Розглянуто зауваження, зроблені під час  попередньої перевірки, і те, як вони усуваються. 29 серпня буде проведено ще одну перевірку тих укриттів у навчальних корпусах і гуртожитках, по яких було надано пропозиції щодо проведення в них певних робіт  (В.А.Кондратюк). 

52. Відділ пожежної безпеки завершив випробування пожежних гідрантів у навчальних корпусах і розпочав роботу з перевірки первинних засобів пожежогасіння в студмістечку та в навчальних корпусах. Було укладено договір на 175 тисяч гривень на закупівлю пожежного інвентарю та обладнання для студмістечка і його укриттів. Таке обладнання закуповуватиметься для навчальних корпусів (В.А.Кондратюк).

53.  Спільно з представниками КО «Київзеленбуд» обстежено стан зелених насаджень університету. Університет чекає на отримання  актів для проведення робіт з видалення аварійних дерев і сухостою у парковій зоні вздовж проспекту Перемоги (Кондратюк).   

54. Фахівці господарських служб провели обстеження систем припливно-витяжної вентиляції в укриттях навчальних корпусів після проведення ремонтних робіт. В одному з укриттів біля корпусу №1 систему вентиляції було повністю замінено (В.А.Кондратюк).

55. Для новоствореного парку за корпусом №28 отримано 80 тон родючого ґрунту, укладання його завершується. На поточному тижні територію нового парку буде оброблено гербіцидами. Отримано матеріали для прокладання в ньому пішохідних доріжок – над цим працюють три бригади. Готується монтування ламп вуличного освітлення вздовж доріжок  (В.А.Кондратюк).



56. У межах підготовки до нового навчального року здійснюється закупівля необхідних товарів, якими мають бути забезпечені укриття (В.А.Кондратюк).

57. На спільній нараді з ДЕФ, працівниками студмістечка, ДНВР тощо підготовлено перелік рішень щодо заходів енергозбереження в університеті під час опалювального сезону. Ці рішення перевіряють фахівці й вносять корективи, після чого інформацію про них буде винесено на розгляд і затвердження Ради з енергозбереження університету (В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, О.А.Іщенко, Н.В.Семінська).



58. Минулого тижня на запрошення університету фахівці КП «Київтеплоенерго» обстежили індивідуальні теплопункти університетських об'єктів і надали рекомендації та допомогу в підготовці їхньої автоматики до роботи в опалювальний період (В.А.Кондратюк).

59. Проведено обслуговування ліфтового господарства у навчальних корпусах    (В.А.Кондратюк).

60. Після останньої перевірки інспекторів Головного управління Держпраці по м. Києву фахівців КПІ запрошено  до участі в розробці нового порядку розслідування нещасних випадків на державних підприємствах (В.А.Кондратюк).

61. Центр фізичного виховання і спорту спільно з ДНВР підготували і затвердили новий порядок проведення спортивних занять у складі абонементних груп. Далі напрацьовуватиметься новий порядок відвідування різних ігрових залів (В.А.Кондратюк ДНВР. ЦФВС).

62. Розроблено новий порядок зберігання та утилізації шкідливих відходів, які накопичуються в університеті. Він набере чинності з 1 вересня  (В.А.Кондратюк).

63. Спільно з поліцією та Національною гвардією проведено тактичні тренування та території університету. Також виконано технічне обслуговування системи контролю та управління доступами до навчальних корпусів і систем відеоспостереження (В.А.Кондратюк).

64. На наступному тижні закінчується термін дозволів на встановлення малих архітектурних форм (МАФ) на вулиці Янгеля. З цього питання проведено наради з  Солом'янською РДА та поліцією, на яких погоджено та ухвалено рішення щодо продовження або припинення дії дозволів для відповідних суб'єктів підприємницької діяльності (у другому випаду МАФи буде демонтовано)   (В.А.Кондратюк).

65. Фінансування поточного місяця університет отримав у повному обсязі. Наприкінці минулого тижня нараховано аванс, ближчим часом його має бути перераховано на картки.  У зв'язку з цим дещо зросла кредиторська заборгованість за статтею «Підготовка кадрів».  За статтею «Наука» також є певна кредиторська заборгованість. Спецкошти на відповідні рахунки надходять. Проплати збільшуються, особливо по студмістечку.

На запит МОН України ДЕФ підготував бюджетну пропозицію на наступний рік.

Проведено засідання комісії зі співпраці з банками. У зв'язку з новими вимогами університету (випуск електронного студентського квитка та деякі інші – це особливо важливо для студентів, які не зможуть фізично перебувати в Києві) для роботи зі студентами визначено такі банки: «Приватбанк», «Альфабанк», «ПУМБ», «Ощадбанк», «Укргазбанк». Багато студентів висловлюють бажання працювати з «Монобанком», але з огляду на те, що це не банк, а спеціальний роздрібний продукт АТ «Універсал Банк» для мобільних пристроїв, для відкриття картки слід пройти ідентифікацію в ньому за визначеною спеціальною процедурою і надати заяву до бухгалтерії (Л.Г.Субботіна).

66.  Станом на ранок 15 серпня в гуртожитках університету проживають 2903 мешканця. Додатково підготовлено ще 2000 місць для нових студентів, які заселятимуться після проведення вступної кампанії до бакалаврату та магістратури. Загалом передбачається, що завантаженість студмістечка буде значно меншим, ніж в попередні роки. Крім того, новий навчальний рік проходитиме здебільшого в дистанційному режимі, через що значна кількість місць у гуртожитках також залишаться незаповненими. Враховуючи все це,  адміністрація студмістечка спільно з ДНВР складає карту поселення. Основним критерієм є максимальне забезпечення мешканців гуртожитків усіма вигодами та, водночас, максимальна економія енергоресурсів і ощадливе користування комунальними послугами. Тому з метою створення можливостей для повноцінного забезпечення мешканців студмістечка комунальними послугами здійснюватиметься їхнє переселення з неповністю заселених гуртожитків до гуртожитків, де проживають більше студентів.    

Ремонти проводяться на 6 об'єктах студмістечка. Також триває робота щодо поліпшення умов перебування в укриттях студмістечка та їхнього оснащення необхідним інвентарем (О.А.Іщенко, Н.В.Семінська).

67. Науково-технічна бібліотека КПІ працює у штатному режимі. Триває робота з  верифікації даних в рейтингах викладачів, зокрема щодо розміщення в інституційному репозитарії їхніх праць. Також інтенсифікується робота з оцифруванням рідкісних видань, які зберігаються в НТБ. На поточному тижні планується провести чергову зустріч в дистанційному режимі з бібліотекою університету міста Шеффілд (Велика Британія)  з обговорення питань співпраці за різними напрямами, насамперед – у сфері підтримки відкритої науки (О.М.Бруй).

68. Завершується робота комісії з оптимізації використання приміщень та наукового обладнання. На предмет ефективного використання приміщень перевірено 90% підрозділів. Залишилися здебільшого факультети та інститути, які розміщено за принципом «один корпус – один факультет». Утім там відомо площі та систему їхнього використання. Робота щодо перевірки використання в підрозділах обладнання триває (В.Й.Котовський, Л.Г.Субботіна).

69.  Профспілка працівників надала фінансову допомогу працівникам університету, які через війну втратили житло, або житло яких було дуже пошкоджено. У вісьмох з них житло зруйновано повністю, у двох зазнало дуже сильних пошкоджень, у решти – значних пошкоджень. У наданні цієї допомоги надала сприяння Київська міська організація Профспілки працівників освіти та науки. Кошти перераховано на картки. Утім виявляються нові постраждалі, про яких не було відомо, тож роботу цю буде продовжено. Перерахувати їм кошти планується у вересні.

Завершився відпочинок дітей працівників університету в Польщі, який організовувала Варшавська політехніка. До Києва повернулася друга група дітей. Батьки оплачували лише вартість проїзду, решту взяли на себе колеги з Варшави.

Профком працівників підтримує постійний зв'язок зі співробітниками КПІ, які воюють проти російської агресії в лавах ЗСУ та в ТРО. Їм надається необхідна допомога: останнього разу до одного з підрозділів було передано генератор  (О.І.Шейко).

70. 15 серпня група студентів КПІ в межах проєкту «На пульсі»  разом з координатором від Студентської ради здала кров у Міському центрі крові.

Студентська рада продовжує реалізацію проєкту «ЕкоКПІ» зі збору одноразових електронних сигарет для переробки акумуляторів з них на системи скидання вибухівки для дронів. Магазин «Розетка» надав 500 кілограмів таких пристроїв. Крім того, студенти знялися у відео «Розетки», яке дало старт благодійному  розіграшу павербанку від партнерів. Минулого тижня на зібрані кошти Студрада закупила інструменти на 80 тисяч гривень зі знижкою від магазину.

Студрада також допомогла зі збором коштів для «Чернівецьких котиків» - це команда, що складається  переважно зі студентів КПІ, які нині у Чернівцях займаються пошиттям  сумок для аптечок військовим.

На поточному тижні планується провести два тренінги з домедичної допомоги, в яких мають взяти участь 30 студентів (Є.Малкіна).

71. Профком студентів продовжує збір гуманітарної допомоги длялюдей, якіпостраждали від злочинних дій рашистів. На минулому тижні зібрані речі і необхідні для ремонтів житла матеріали передано мешканцям Бородянки й навколишніх сіл, які пережили окупацію. Такі поїздки здійснюватимуться і надалі, оскільки більша частина жителів Бородянського району відчувають гостру потребу практично в усьому.

Окрім того, Профком студентів надає відповіді на звернення вступників та їхніх батьків щодо вступу до університету, порядку поселення до гуртожитків і розміщення в них мешканців тощо (І.Степанюк).

Дата події