Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 20 червня 2022 року

20 червня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, О.А.Іщенко, Л.Г.Субботіна, О.М.Бруй, М.О.Безуглий, Б.Сомчинський, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Триває робота щодо завершення навчального року та підготовка до нового навчального року. Проведено погоджувальну нараду навчальних департаментів. Видано розпорядження про організаційні заходи щодо закріплення студентів першого курсу за освітніми програмами. Ця робота має завершитися у серпні. Підготовка до нового начального року здійснюється за трьома можливими напрямами. Підготовлено проєкт відповідного наказу. З огляду на ймовірний варіант повернення до очного навчання, в наказі передбачено: 1) підготовку та перевірку укриттів та відповідності її кількості вимогам безпеки; 2)  підготовку необхідних інструкцій та навчання персоналу;3) перевірку та підготовку навчально-лабораторної бази; 4) надання можливостей для формування індивідуальної освітньої траєкторії для певних категорій здобувачів вищої освіти, зокрема тих, які воюють в лавах ЗСУ або перебувають на тимчасово окупованих територіях тощо. Питання повернення навчального процесу в очний режим розглядатимуться на засіданнях Адміністративної ради 23 червня і Вченої ради 27 червня (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, М.Ю.Ільченко, проректори за напрямами).

2. Завершилася практика студентів 4-го курсу. З 20 червня розпочалася випускова атестація у формі захистів дипломних проєктів або складання випускних іспитів (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

3. В МОН України відбулася нарада з питань підготовки вступної кампанії. Підготовлено та подано на реєстрацію чергові зміни до Порядку прийому. Основні новації стосуються  питань спрощення вступу для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій (такі території визначено як території з особливо високою небезпекою). ЗВО, які працювали на цих територіях і були переміщені, отримали змогу приймати таких абітурієнтів за квотою до 40% від загальної кількості бюджетних місць (О.А.Жученко).

4. На факультетах і в інститутах  формуються комісії для розгляду мотиваційних листів абітурієнтів. 22 червня планується провести загально університетський День відкритих дверей для вступників до магістратури (О.А.Жученко, Н.В.Семінська, керівники факультетів та інститутів).

5. На виконання доручення МОН створено два центри з проведення в КПІ зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл (мультитест). Приміщення і техніка готові до проведення тестування(А.А.Мельниченко).

6. На виконання доручення ректора проведено нараду з питань ефективності проведення підвищення кваліфікації викладачів. Відпрацьовано механізм, яким передбачено закріплення за проректорів за напрямами як кураторів певних курсів. Перелік курсів може змінюватися в залежності від актуальності тієї чи іншої діяльності (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко).  

7. 21 червня відбудеться засідання Колегії НАЗЯВО, яке має затвердити і акредитцувати освітню програму КПІ  «Фізика» рівня PhD терміном на 5 років (О.А.Жученко).

8. Триває підготовка до акредитації ОП в новому навчальному році. Для гарантів ОП та завідувачів кафедр проведено вебінар, участь у якому взяли майже 200 працівників (О.А.Жученко).

9. У рамках підготовки до початку нового начального року проводиться моніторинг приміщень, матеріальної та лабораторної бази факультетів. За участю керівників відповідних підрозділів уже проревізовано факультети, що розміщені в навчальних корпусах №№1, 5, 12, 17, 18, 30, 35. Надано відповідні рекомендації і вказано на питання, на які слід звернути увагу (А.А.Мельниченко).

10. Триває моніторинг інформаційно-комунікаційних ресурсів факультетів та інститутів, зауваження та пропозиції надано підрозділи. Проміжні результати опитування викладачів засвідчили, що  для третини з них основними інформаційними ресурсами є офіційні Телеграм-канали факультетів та університету (А.А.Мельниченко).

11. Проводяться роботи з відновлення роботи ДАТА-центру, з якою були проблеми через перебої електроживлення. Є 3 шляхи забезпечення надійної його роботи: 1) прокладання паралельних ліній з двох дільниць електропостачання; 2) переведення значної кількості ресурсів у хмарне середовище; 3) закупівля спеціальних потужних батарей, які можуть забезпечувати резервне живлення впродовж 1-2 годин  (А.А.Мельниченко).

12. Триває вступна кампанія до аспірантури. Також прийнято ще 2 осіб до докторантури (А.А.Мельниченко).

13. У межах підготовок до нового навчального року активізовано  роботу з сертифікації дистанційних навчальних курсів. Деякі з них потрібно доопрацьовувати. Для цього розроблено спеціальні інструкції. Наявність якісних дистанційних курсів особливо важлива з огляду на те, що певна частина здобувачів вищої освіти навчатиметься за індивідуальними траєкторіям (ті, хто служить у ЗСУ чи в ТрО, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях, хто не має змоги повернутися до Києва тощо).Дистанційним сертифікованим курсам приділятиметься особлива увага, оскільки навіть після повернення навчання в очний режим частина їх може використовуватися в освітньому  процесі – так, як це практикується в провідних вишах світу(А.А.Мельниченко).

14.Завершено поновлення студентів минулих років для проходження ними атестації. Поновили (захист+іспит) 52 студента, з них бакалаврів – 43, магістрів – 9 (денна форма – 6, заочна –3). Також триває видача документи про попередню освіту – на минулому тижні видано 72 таких документи  (Н.В.Семінська).

15. Протягом минулого тижня надано 49 академічних відпусток. Усього академічні відпустки отримали 217 студентів денної форми навчання і 29 – заочної (Н.В.Семінська).

16. Триває підготовка до KПItalks «Семестровий контроль. Feedback» з відповідями на численні запитання студентів, викладачів і кураторів груп  щодо особливостей проведення семестрового контролю. Захід буде проведено 23 червня в онлайн- та офлайн-режимах  (Н.В.Семінська).

17.  Відбулося засідання стипендіальної комісії, на якому затверджено кандидатури на призначення академічної стипендії імені Героїв Небесної Сотні і обговорено питання  щодо ліміту стипендіатів на І семестр 2022/2023 навчального року. Склалася ситуація, що навіть за умови встановлення ліміту стипендіатів на мінімальному рівні 40%, дефіцит бюджету до кінця поточного року на виплату академічних стипендій очікується у розмірі не менше 12 млн грн. Адміністрація університету веде роботу з МОН України про вирішення питання щодо виділення додаткових коштів. Стипендіальна комісія ухвалила рішення щодо винесення на розгляд Вченої ради питання про встановлення ліміту стипендіатів на наступний семестр на мінімальному рівні 40%, в тому числі і для студентів першого року навчання. Кількість стипендіатів, які отримуватимуть стипендії за особливі успіхи у навчанні, пропонується залишити без змін – 25% від загальної кількості стипендіатів  (Н.В.Семінська, Л.Г.Субботіна).

18. Завершено збір інформації щодо здобутків студентів для отримання додаткових балів. Цього разу акцентовано увагу на волонтерській діяльності, причому особливо тих студентів, які брали участь у забезпеченні життєдіяльності університету (в гуртожитках, на блокпостах тощо) під час активної фази ведення бойових дій біля Києва (Н.В.Семінська).

19. Підготовлено і представлено керівництву університету презентацію щодо організації академічної мобільності в умовах воєнного стану в контексті впровадження нової Постанови КМУ від 13 травня 2022 року. За результатами обговорення проводиться  підготовка до внесення змін до Положення про академічну мобільність КПІ ім. Ігоря Сікорського (Н.В.Семінська).

20. Відбулося офіційне відкриття ТехноАртКПІ. Участь у ньому взяли взяло 50 школярів з усіх куточків України. Упродовж тижня проведено 8 вебінарів від партнерів і викладачів та експертів. Заплановано провести ще 6 вебінарів. Проведено онлайн-зустрічі учасників з експертами, учасники надали проєкти для розгляду журі. Завершення заходу 23 червня  (Н.В.Семінська).

21. ДНВР взяло участь в організації та проведенні урочистостей з нагоди випуску Політехнічного ліцею КПІ. Свідоцтво про здобуття повної базової середньої освіти одержали 105 випускників ліцею, з них 9 – з золотою медаллю. 50% випускників планують вступати до КПІ (Н.В.Семінська).

22. ДНВР залучив студентів до до висадки 15 саджанців винограду, які передали КПІ польські випускники університету. У заході взяли участь студенти ННММІ, ННІТС, РТФ (Н.В.Семінська, С.І.Сидоренко, керівники відповідних підрозділів).

23. Відбулося засідання Ради з житлових та соціально-побутових питань, на якій ухвалено позитивне рішення щодо проживання в гуртожитках родичів студентів з окупованих територій. Нині в КПІ мешкають 63 родичі студентів  (Н.В.Семінська).

24. Відбулося спільне засідання Комісії з наукової та інноваційної діяльності Вченої ради КПІ (О.В.Лінючева) та Науково-технічної ради (НТР) (С.О.Воронов), на якому були розглянуті результати експертизи наукових шкіл КПІ ім. Ігоря Сікорського, що затверджено НТР, звіти докторантів за 2021 рік та кандидатури на прийом до докторантури в 2022 р. Крім того, на ньому рекомендовано до затвердження на засіданні Вченої Ради з грифом КПІ ім. Ігоря Сікорського 6 монографій, а також затверджено особливості проведення Конкурсу на краще видання КПІ 2022 (М.Ю.Ільченко,  В.А.Пасічник).

25. Відбулося планове засідання координаційної ради Комплексної космічної програми університету, на якому обговорено питання розробки поляриметрів для наносупутників, узгодження конструкції наносупутника «PolyITAN-3-PUT» з польськими партнерами та роботу лабораторії термовакуумних випробувань (В.А.Пасічник).

26.  У межах підготовки до запуску університетського наносупутника «PolyITAN-HP-30», від університету м. Делфт отримано форму перевірки сумісності апарату і ракети-носія (В.А.Пасічник).

27. Розпорядженням по університету загальну координацію робіт з утримання, збереження та розвитку наукового об’єкта «Комплекс експериментальних стендів для досліджень і випробувань виробів космічної техніки КПІ ім. Ігоря Сікорського» закріплено за НН ІАТ (В.А.Пасічник).

28. Відбулася робоча зустріч фахівців КПІ ім. Ігоря Сікорського (ФЕЛ, ПБФ, ФБМІ) та Інституту прикладних проблем екології, геофізики та геохімії НАНУ. За результатами зустрічі створено робочу групу для реалізації проєкту зі створення методики частотно-резонансної діагностики та пристроїв для її реалізації (В.А.Пасічник).

29. Відновлено моніторинг тендерних пропозицій на ПроЗорро. До ННІЕЕ передано 2 пропозиції (В.А.Пасічник).

30. Подано 6 заявок на отримання свідоцтва про реєстрацію авторського права (4 – ТЕФ, 2 – НН ІМЗ) і 1 заявку на винахід (ФПМ) (В.А.Пасічник).

31. 17 червня в МОН України за участі заступника Міністра О.І.Шкуратова та проректорів з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського і КНУ ім. Тараса Шевченка відбулося засідання, на якому було обговорено актуальні питання організації проведення у 2022 р. Конкурсу науково-дослідних робіт. Отримано інформацію про позитивну первинну експертизу проєктів КПІ на конкурс за кошти реімбурсації програми HORIZON 2020 (1 – інфраструктурний, 2 – інноваційні,  5 – наукові.) (В.А.Пасічник).

32. Відбулася нарада ректорів КПІ ім. Ігоря Сікорського та ДНУ ім. О. Гончара, а також керівництва підприємства «Південмаш» та Центру аерокосмічної освіти молоді, на якій обговорено питання посилення взаємодії в освітньої діяльності, зокрема через внутрішню мобільність, та у реалізації спільних науково-технічних проєктів аерокосмічної галузі (М.З.Згуровський, В.А.Пасічник, І.В.Коробко, Ю.М.Сидоренко, І.Г.Малюкова).

33. 17 червня відбулася зустріч з керівництвом благодійного фонду БФ «KOLO», під час  якої  підписано Меморандум про співпрацю та обговорено питання спільних дій (М.З.Згуровський, В.А.Пасічник).

34. Доопрацьовано і погоджено наказ і Положення про Службу Вченого секретаря університету (М.Ю.Ільченко).

35. Наглядовій раді Інституту матеріалознавства  та зварювання ім. Є.О. Патона КПІ ім. Ігоря Сікорського передано на розгляд основні дані кандидатів та запропоновано надати їх рейтингову оцінку при обранні на посаду виконуючого обов’язки  директора інституту (М.Ю.Ільченко).

36. На засіданні Ради космічної програми університету запропоновано вирішити спільно з Головною астрономічною обсерваторією НАН України питання використання створеного обсерваторією фотополяриметра як корисного навантаження на борту наносупутника «Політан - 3» (М.Ю.Ільченко).

37. Триває підготовка засідання Вченої ради 27 червня, на якому на якому головними питаннями стануть питання освітньої діяльності у контексті завершення навчального року та підготовки до нового 2022-2023 навчального року; вступної кампанії; результатів  експертизи наукових шкіл університету; аналізу фінансової діяльності 2021 року та ухвалення бюджету на 2022 рік тощо (М.Ю.Ільченко).

38.Триває співпраця з компанією «Cormack Consultancy Group», яка є організатором від «Ініціативи Єднання» британських університетів,  та з базовим партнером – університетом Шеффілду. Планується, що надалі до цього Альянсу приєднається ще один університет зі США, один із Канади та один із країн ЄС. Визначено і погоджено 12 напрямів, за якими університет Шеффілду надаватиме допомогу КПІ (С.І.Сидоренко).  

39. Завершується підготовка вступу КПІ до Альянсу CESAER, який об’єднує 58 університетів з 27 європейських країн. Очікується, що Рада директорів CESAER 24-го червня розгляне заявку від КПІ і внесе рекомендацію Генеральній Асамблеї щодо прийняття КПІ до Альянсу. Членство КПІ в CESAER має розпочатися з січня 2023 року (С.І.Сидоренко).

40. Відбулася зустріч ректора КПІ з представниками Массачусетського інституту технологій (США), які готують візит делегації МІТ до КПІ на початку серпня 2022 року. Мета візиту допомоги у розвитку міжнародної проєктно-грантової діяльності. У зустрічі взяла участь начальниця управління міжнародного співробітництва та протоколу МОН України Стелла Шаповал (М.З.Згуровський, С.І.Сидоренко).

41. У зв’язку з передачею до КПІ паростків винограду від Секції вихованців КПІ в Польщі і листом від д-ра Януша Фукси виникла ідея організувати «Польський куточок» на території кампусу КПІ, так, як свого часу спільно із Посольством Японії в Україні і Українсько-Японським центром було створено Алею сакур (С.І.Сидоренко).

42. ДМС відпрацьовує 229 звернень від проєктних команд підрозділів. Готуються тексти 11-ти проєктних заявок до конкурсів програм «Горизонт Європа», ERASMUS+ КА2, DFG (Німецьке науково-дослідне співтовариство) (С.І.Сидоренко, С.М.Шукаєв).

43. Проректорка Н.В.Семінська та в.о.директора ННІМЗ імені Є.О.Патона Ю.М.Сидоренко нагороджені «Золотими знаками Федерації науково-технічних товариств Польщі» (С.І.Сидоренко).

44.  16 червня науковці КПІ взяли участь в онлайн-форумі «European Hydrogen Forum» у рамках  «European Clean Hydrogen Alliance», на якому розглядалися дозвільні процедури для втілення в реальність портфоліо проєктів Водневого альянсу та інші (А.П.Шишолін).

45. 14 червня 2022 року відбулася стартова зустріч консорціуму проєкту 4BIZ зі стимулювання «Блакитної Економіки» в Чорноморському регіоні за програмою «Європейський морський, риболовний та аквакультурний фонд». До консорціуму входять 9 партнерів. КПІ представляє проєктна команда у складі ННІЕЕ, ІПО, ДМС (С.П.Денисюк, І.Г.Малюкова, С.М.Шукаєв).

46. Представники КПІ взяли участь у нараді з керівництвом управління ДСНС у Солом’янському районі. Обговорено критеріїв, за якими здійснюватиметься перевірка готовності навчальних закладів до нового навчального року і переходу освітнього процесу в очний режим. Це, насамперед, питання техногенної та пожежної безпеки. Завдання і терміни виконавцям в університеті поставлено всі роботи мають бути завершені до 22 серпня, після чого буде проведено перевірку працівниками ДСНС (В.А.Кондратюк).

47. В університеті створено комісію, яка в межах підготовки до нового навчального року проводить повне обстеження всіх укриттів, які є на території університету та студмістечка. Остаточний перелік робіт з їхнього дообладнання  впродовж  літніх місяців буде підготовлено до 22 червня. У деяких підрозділах необхідні обсяги робіт вже визначено, призначено відповідальних за їхнє виконання і підготовку вже розпочато. Водночас розробляються інструкції для студентів і працівників щодо порядку дій в разі    надзвичайних ситуацій (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко).

48.  Департамент господарської роботи спільно з департаментом економіки та фінансів підготували і направили до МОН України листа з проханням виділити з резервного фонду додаткові кошти на дообладнання укриттів на території університету, здатних одночасно прийняти практично всіх викладачів і здобувачів вищої освіти. До листа додано кошториси робіт  (В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна).

49. Підготовлено документи і листи щодо проведення спільно з працівниками КО «Київзеленбуд» зелених насаджень на території паркової зони університету на предмет виявлення аварійних сухих дерев і складання актів на їхнє знесення, після чого такі дерева буде вирублено. За попередніми підрахунками нині є 36 таких дерев. Планується восени замість них посадити нові (В.А.Кондратюк).

50. Минулого тижня під час гідравлічних випробувань інженерних мереж, які проводили ПрАТ «Київводоканал» і КП «Київтеплоенерго», сталося кілька аварій – в корпусах №№30, 1, 4, 35 і 7. Всі аварії було вчасно виявлено і ліквідовано  (В.А.Кондратюк).

51. Проведено огляд дахів навчальних корпусів. Ремонтні роботи дахів проводитимуться в корпусах №№1, 4, 7 і 18 (В.А.Кондратюк).



52. Відбулася зустріч з представниками Головного управління Держпраці в м.Києві. Обговорено  стан виконання приписів, винесених ними під час останньої перевірки, яка проводилася до початку широкомасштабної війни. Оскільки в перші два місяці весни їхнє виконання було призупинено, але станом на тепер власними силами вже виконано понад третину від потрібного, терміни перенесено з 30 квітня до початку жовтня (В.А.Кондратюк). 

53. Минулого тижня було проведено черговий благодійний турнір з мініфутболу на користь і для підтримки ЗСУ та наших працівників, які нині захищають Батьківщину. Участь у ньому взяли 6 команд, у тому числі й 2 студентські збірні. Турнір привертає все більше уваги як гравців-любителів, так і вболівальників. Зібрані кошти скеровуються співробітникам університету які служать в ЗСУ та перебувають на фронті  (В.А.Кондратюк).

54. Університет отримав додатково 13 камер відеоспотереження для контролю території кампусу. 6 планується встановити протягом поточного тижня, ще 7 – двох наступних (В.А.Кондратюк).

55. Минулого тижня на території університету було зафіксовано кілька порушень комендантської години. Порушники – жителі навколишніх будинків, які вигулювали собак у парковій зоні   (В.А.Кондратюк).

56. Станом на 20 червня зарплату за першу половину місяця за рахунок коштів загального бюджету на картки співробітників перераховано, за рахунок спецкоштів – ще ні. Затримка за Держказначейством. ДЕФ провів аналіз наявних коштів у зв’язку з початком масової відпускної кампанії: коштів на виплату відпускних вистачить. Щодо виплати стипендій – з МОН досягнуто домовленостей щодо збільшення фінансування на відповідні цілі в необхідних обсягах. На запит МОН проводяться розрахунки до паспорту КПІ імені Ігоря Сікорського на 2023 рік, розраховуються потреби на фінансування за рахунок загального фонду бюджету та надходження до спеціального фонду  (Л.Г.Субботіна)

57. Проведено засідання бюджетної комісії. Ухвалено рішення, що  через брак коштів премії за підсумками роботи в другому кварталі не виплачуватимуться ані за рахунок бюджетних коштів,  ані за рахунок коштів спецфонду. Якщо у вересні не буде скорочення фінансування університету, тоді розглядатиметься питання щодо преміювання працівників за 9 місяців. У цьому кварталі премії виплачуватимуться лише працівникам окремих категорій – робітникам, які забезпечують безаварійну та безперебійну роботу університету, та науковцям, які  завершили виконання певних планових робіт і проєктів. Суму надбавок працівникам підрозділів погоджено на рівні попереднього місяця (Л.Г.Субботіна).

58. Конференція студентів університету ухвалила рішення перерахувати 1,5 млн гривень коштів свого кошторису на потреби ЗСУ. Пакет відповідних документів до ДЕФ надано (Студрада, Л.Г.Субботіна).

59. Кількість мешканців гуртожитків впродовж минулого тижня збільшилася на 134 студенти. Нині в гуртожитках проживає 2119 студентів. У межах підготовки студмістечка до поселення на початку нового навчального року, ремонтні роботи проводяться в  3-у, 12-у, 14-у, 15-у та №19-у гуртожитках. Також триває ремонт 9-го гуртожитку: повністю відремонтовано 2-й, 4-й і 5-1 поверхи. 3-й – у роботі. Роботу фахівців-вихователів  зосереджено на інструктажах студентів з правил пожежної безпеки. Також проведено гуманітарну акцію зі збирання речей для  людей, які втратили майно і житло внаслідок російської агресії. Психолог студмістечка проводить індивідуальні консультації для студентів, які потребують психологічної підтримки  (О.А.Іщенко).

60. Науково-технічна бібліотека КПІ працює у штатному режимі. В онлайн-режимі відбулася зустріч з директоркою бібліотеки Університету м. Шеффілд (Велика Британія). Домовилися про створення окремих груп за окремими напрямами подальшої співпраці бібліотек, у тому числі й за напрямом «Відкрита наука», оскільки цей університет має в цій царині потужні напрацювання. 20 червня відбувся черговий вебінар від Центру розвитку кар'єри ДНВР і Бібліотеки КПІ з медіаграмотності, на тему «Як споживати інформацію під час війни». НТБ запустила розсилку дайджестів своїх новин і анонсів  – підписатися можна на її сайті (О.М.Бруй).

61. Відділ кадрів університету переходить на нову автоматизовану інформаційну систему «Кадри»:  в ній заповнюється штатний розпис, випускаються перші накази. Завершити перехід планується до кінця вересня. Триває робота з автоматизації управлінської діяльності, розпочалася робота з оцифруванням архіву (М.О.Мазур).

62.Відбулося засідання Ради вищої школи ЦК Профспілки працівників освіти і науки України. В ньому взяв участь відповідальний представник МОН України.Обговорювалися питання початку нового навчального року, дооблаштування укриттів. Отримано підтвердження щодо виділення на це коштів з резервного фонду МОН. Також обговорювалося питання відпусток, але вирішення його все ще перебуває у роботі (М.О.Безуглий).

63. Профком співробітників створив фонд допомоги працівникам університету, у яких внаслідок військових дій втрачене або пошкоджене власне житло. Така допомога буде здійснена після закінчення військових дій. Профком сформував комісію щодо прийняття відповідних рішень. Відбулося перше її засідання. На поточному тижні почнеться фізичний огляд таких об’єктів (М.О.Безуглий)

64. Сформовано 2 групи дітей працівників КПІ для поїздки на відпочинок до Польщі. Вже отримали підтвердження від польських партнерів на прийняття першої групи. Виїзд – на початку липня (М.О.Безуглий)

65. До кінця червня буде обрано всіх делегатів на Конференцію трудового колективу КПІ від працівників університету. Питання делегатів від студентства вирішуватиметься  (М.О.Безуглий).   

66. 15 червня відбувся День донора, у Центрі крові кров здали 12 донорів від КПІ й передали Центру власноруч виготовлений банер. Проведено Конференцію студентів університету, на якій прийнято рішення щодо перерахування 1,5 млн гривень до Фонду підтримки ЗСУ. Крім того, на Конференції затверджено кандидатури на отримання стипендій Героїв Небесної Сотні. Досягнуто домовленостей з мережею «Розетка» щодо виділення в її магазинах куточків для здачі використаних електронних сигарет для  використання їхніх деталей для створення дронів (Б.Сомчинський)

67. Профком студентів організував трансляцію матчу з футболу збірних України та Ірландії. Для працівників і студентів, які воюють у складі ЗСУ, передано обладнання, на який студенти з ініціативи профкому студентів збирали кошти на благодійних  концертах і на благодійному ярмарку. Це комп’ютерне обладнання, тактичні окуляри та інше. Крім того, було організовано поїздку до Бородянського району: жителям села Загальці, яке найбільше постраждало від дій окупантів, передано гуманітарну допомогу і речі, які зібрали студенти і працівники КПІ. Збір гуманітарної допомоги дляпостраждалих і для ЗСУ триватиме й надалі. Уточнений список необхідних речей буде оприлюднено на ресурсах профкому та інших (І.Степанюк).

68. 21 червня в НТБ відбудеться заняття-тренінг з мінної безпеки, яке проводитимуть фахівці Національної гвардії України. Початок о 16.00, зал 4-2 (І.Степанюк).

Дата події