5 травня відбулася онлайн-зустріч ректора КПІ Михайла Згуровського і співзасновника Українсько-Польського центру КПІ, віцепрезидента IREG Вальдемара Сівінськи.

Сторони говорили про те, як рятувати наукову й освітню спільноту України від кризи та як діяти, щоб українська наука стала видимою в Європі й дедалі активніше долучалась до міжнародних програм.

Михайло Згуровський подякував польським колегам за підтримку українських студентів і науковців, які виїхали до Польщі, й наголосив, що нині треба зосередитися на системнішій співпраці між країнами.

«Ми дуже переживаємо за те, щоб не ослабли й не загинули наші наукові школи, деякі з яких є дійсно конкурентними на європейському та світовому рівні», — зазначив Згуровський.

Він запропонував пану Сівінськи та його фундації стати партнерами у ряді наукових проєктів КПІ. Ректор підкреслив, що Київська політехніка сьогодні нагально потребує комунікації з європейськими науковими школами й університетами, а також експертної консультативної допомоги для участі в європейських програмах.

Сторони погодилися надалі співпрацювати задля цієї цілі й домовилися про наступні кроки.

«Наші польські друзі невдовзі розроблять систему допомоги Київській політехніці, а потім цю систему застосовуватимуть в інших українських вишах», — підсумував проректор з міжнародних зв’язків КПІ Сергій Сидоренко.

Дата події