Уже традиційна нарада була присвячена багатьом нагальним питанням, утім здебільшого обговорювали саме умови проведення національного мультимедійного тесту для вступників і здобувачів, що вступатимуть до магістратури.

🔹 Зокрема, наголошено, що терміни подання заявок на тестування змінено й попередні нормативні документи анульовано. Уточнену інформацію МОН надасть трохи згодом, проте анонсовано, що реєстрація магістрів на тестування відбудеться у червні. Відповідні документи оприлюднять найближчим часом.

🔹 Правила прийому на 2022 рік — вже на фінальній стадії розроблення. Невдовзі відбудеться додаткова інформаційно-роз’яснювальна зустріч. Однак слід зважати, що в таких надскладних умовах правила можуть періодично коригуватися й доповнюватися з огляду на розвиток подій в країні.

🔹 Наголошено, що проведення тестування як для вступників, так і для здобувачів має відбуватися з дотриманням всіх належних заходів безпеки й тільки в будівлях зі спеціалізованими укриттями.

🔹 Акцентовано, що навчальний рік і всі форми державної атестації мають бути проведені відповідно до графіка навчального процесу. У разі неможливості провести державну атестацію в дистанційному режимі варто або змінити форму державної атестації, або для певних категорій за наявності виняткових обставин передбачити академічну відпустку чи перенесення складання атестації на наступний рік.

🔹 Рекомендовано засвідчувати підписи на кваліфікаційних роботах здобувачів за допомогою електронного цифрового підпису або застосунку «Дія. Підпис».

🔹 Зазначено, що проведення конкурсного відбору для НПП відбувається відповідно до правил, визначених нормативними документами закладу вищої освіти, і закінчення строку дії контракту НПП у період дії правового режиму воєнного стану може означати припинення його роботи в університеті. Сторони, що з цим не погоджуються, можуть вирішувати суперечності в судовому порядку.

🔹 Процедура отримання вчених звань не змінилася. На сьогодні всі відповідні структурні підрозділи МОН працюють і розглядають справи.

🔹 Випуск здобувачів має відбутися відповідно до графіка навчального процесу (травень – червень).

Дата події