Дорогі київські політехніки!

Сьогодні наша країна відзначає День української армії, сила й могутність якої є символом міцної, незалежної та безпечної держави. Вперше День Збройних сил встановили в рік незалежності України — 1991-го. А 1993-го цю дату проголосили національним святом — як нагадування про незламність українських захисників. Упродовж років становлення нашої Батьківщини армія формувалася, міцніла, зазнавала втрат і досягала здобутків.

Коли Україна стала віч-на-віч з військовою загрозою, а громадяни опинилися в небезпеці, лави українського війська стрімко поповнилися патріотами, які пішли боронити Батьківщину. З-поміж них з 2014 року було мобілізовано 36 працівників Київської політехніки, понад 300 стали добровольцями. Чотирнадцять студентів і співробітників університету віддали своє життя за свободу і незалежність України, чотирьох з них нагороджено званням Героя України.

Щороку десятки випускників військових підрозділів КПІ поповнюють Збройні сили України. Молоді фахівці сумлінно несуть службу, набувають практичних навичок і успішно застосовують здобуті в університеті знання, зокрема, й від викладачів-ветеранів.

Інженери та вчені КПІ надають всебічну допомогу Збройним силам України. Розробки київських політехніків широко застосовують в оборонно-промисловому комплексі України й ефективно використовують на полі бою.

КПІ ім. Ігоря Сікорського глибоко шанує своїх героїв, які віддали життя в пеклі війни, і тих, які продовжують боротьбу. Вічна їм шана та повага.

Українському війську — зростання, могутності й непереможності!

З Днем Збройних сил України!

Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського
Михайло Згуровський

Дата події