Щороку, коли природа завмирає в осінній прохолоді, готуючись до тривалого сну, наші серця сповнюються тривогою та болючими спогадами про пекельний листопад 2004-го й 2013 років. В той час наш народ сказав рішуче «ні» неправді, несправедливості, приниженню й безправ’ю. Люди з невимовною жагою боротьби за гідне життя вийшли на вулиці. Їхньою зброєю була віра, мужність і сила духу.

Студенти, викладачі та співробітники КПІ ім. Ігоря Сікорського й у дні Помаранчевої революції, і під час Революції гідності одними з перших вийшли відстоювати громадянські права та вільну думку. І ми зазнали непоправної втрати — на кривавому майдані загинув студент ФІОТ Сергій Бондарев. А вже з березня 2014-го, коли ворог зазіхнув на суверенітет і цілісність нашої Батьківщини, у лави Збройних сил України було мобілізовано тридцять шість працівників університету, а понад триста випускників КПІ пішли добровольцями на фронт. Чотирнадцять київських політехніків віддали своє життя за цінності миру, демократії й свободи, чотири з них ушановані званням Героя України.

Уже восьмий рік минає відтоді, як ми перегорнули нову сторінку історії України. Ми стали міцнішими, ми зросли в боротьбі за наше гідне майбутнє. Герої війни та Майданів спонукають нас твердо й упевнено йти в майбутнє. Гідність і свобода, за яку вони поклали життя, ми несемо як стяг, високо над головами, задля пам’яті та прийдешніх поколінь.

Вічна пам’ять і слава Героям!

Низький уклін їхнім родинам.

З повагою
ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський

Дата події