Україна разом з усім світом 17 листопада відзначає Міжнародний день студента. Нині це свято асоціюється з цікавим, сповненим напруженого навчання й романтичних пригод студентським життям. Однак історія знаменної дати відлунює сумними нотами. Цього дня 1939 року відбулась жорстока розправа над чеськими студентами-патріотами в окупованій німцями Празі. Через сім років на Всесвітньому конгресі студентів 17 листопада закріпили як день вшанування героїчної молоді.

Для Київської політехніки, де навчається понад 25 000 студентів з України та з більш ніж 50 країн світу, Міжнародний день студента — особливе свято. Це нагода для університетської спільноти ще тісніше об’єднатися перед викликами сьогодення, зміцнити роль студентства в громадському й політичному житті країни, згадати й ушанувати імена тих, кого з нами вже немає, хто у боротьбі з несправедливістю, зазіханням на права, свободу та цілісність нашої Батьківщини віддав своє життя.
Тому День студента — це не лише про яскраві й незабутні роки навчання, це також про незламну силу духу, мужність, віру та любов.

Я щиро бажаю, щоб надалі для КПІ цей день знаменувався тільки здобутками, перемогами всередині країни й на міжнародних аренах. І нині ми пишаємося нашими студентами, які віддали свої життя за наше мирне сьогодення, за тих, хто своїми досягненнями прославили КПІ на весь світ.

З Міжнародним днем студента, дорогі київські політехніки!

З повагою
ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський

Дата події