"Осінь усьому рахунок веде", – кажуть у народі. І приємно, коли результатами можна пишатися. От, приміром, нещодавно завершився Всеукраїнський конкурс "Молодий вчений року", організований Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України.

Серед кращих – семеро представників нашого університету, які перемогли в різних номінаціях:

  • Георгій Васильєв, к.т.н., заступник начальника НДЧ (номінація "Хімічні технології та біоінженерія"),
  • Вікторія Воробйова, к.т.н., доцент ХТФ (номінація "Винахідник року в галузі хімічних і біологічних наук"),
  • Ігор Івіцький, к.т.н., докторант ІХФ (номінація "Кращий бізнес-кейс науковця"),
  • Юлія Мірошниченко, к.т.н., науковий співробітник ХТФ (номінація "Науково-популярна програма телебачення"),
  • Степан Пільтяй, к.т.н., доцент РТФ (номінація "Молодий методист року в галузі фізичних наук"),
  • Євген Солодкий, к.т.н., старший дослідник (номінація "Матеріалознавство"),
  • Інна Трус, к.т.н., доцент ІХФ (номінація "Водні біоресурси та аквакультура").

Усі вони отримали свідоцтва лауреата та статуетки "Молодий вчений року".

Організатори прагнули "публічно визнати й винагородити вчених, інженерів і дослідників України, які виявили великий потенціал та творчі здібності, зробили помітний внесок у наукові дослідження й науку". Відзначали також благодійну і громадську діяльність, захист інтересів України, сприяння подальшому розвитку української науки, зростанню потенціалу країни, підвищенню її авторитету на міжнародному рівні. Номінації конкурсу, а їх близько сотні, стосувалися також популяризації науки, природничо-математичних наук, інших здобутків у різних галузях знань.

Варто зазначити, що всі лауреати – представники КПІ ім. Ігоря Сікорського – свого часу були переможцями університетського конкурсу "Молодий викладач-дослідник", дехто не один раз. Хтось із них у студентські роки отримував іменні стипендії, хтось успішно презентував свої інноваційні розробки на Фестивалі "Sikorsky Challenge", публікації – в електронному архіві КПІ. Про них неодноразово розповідала на своїх сторінках газета "Київський політехнік", зокрема: про Георгія Васильєва – "КП" №15/2011, №25/2016, №27-28/2021; про Вікторію Воробйову – "КП" №7/2018, про Ігоря Івіцького – "КП" №27/2016, про Юлію Мірошниченко – "КП" №7/2016, №41/2010 та №6/2018, про Степана Пільтяя – "КП" №26/2005, №19/2010, про Євгена Солодкого – "КП" №6/2018, про Інну Трус – "КП" №7/2016.

Як бачимо, молоді дослідники зростали і мужніли на наших очах, з успішних студентів виростали допитливі аспіранти та молоді вчені, які гідно представляють наукові школи й продовжують славні традиції Київської політехніки.

Дата події