Нагадаємо, що 17.09.2020 Господарський суд міста Києва, задовольнив позов КПІ ім. Ігоря Сікорського до телерадіоорганізацій, які поширили недостовірну, наклепницьку інформацію про діяльність університету (ПАТ «Телерадіокомпанія «Люкс» і ТОВ «Інформаційне агентство 24»). Відповідно до цього поширену 11 жовтня 2018 року інформацію в ефірі телеканалу новин «24» та на вебсайті телеканалу новин «24», у відеосюжеті програми «ЦРУ» про начебто наявність корупційних схем і передання землі забудовниками було визнано недостовірною й такою, що порушує особисте немайнове право КПІ ім. Ігоря Сікорського.

У подальшому ПАТ «Телерадіокомпанія «Люкс» було подано апеляційну скаргу на рішення Господарського суду міста Києва. 02.02.2021 КПІ ім. Ігоря Сікорського повторно виграв справу вже в Північному апеляційному господарському суді, який за результатами розгляду апеляційної скарги ПАТ «Телерадіокомпанія «Люкс» залишив її без задоволення.

Як наслідок, поширена інформація підлягає спростуванню шляхом оголошення повного тексту резолютивної частини рішення суду в ефірі телеканалу «24» та на вебсайті телеканалу «24», а фрагменти та коментарі, які містять недостовірну, наклепницьку й таку, що принижує репутацію КПІ ім. Ігоря Сікорського інформацію, – вилученню з вебсайту телеканалу новин «24».

Об’єктивності бути!

Дата події