29 травня завершила роботу Восьма міжнародна конференція IEEE BlackSeeCom 2020 (International Black Sea Conference on Communications and Networking 2020).

Почесними співголовами Організаційного комітету IEEE BlackSeeCom 2020 були перший проректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», академік НАН України Юрій Якименко та  ректор Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України Петро Воробієнко.

У числі трьох співголів Оргкомітету також була завідувачка кафедри інформаційно-комунікаційних мереж Інституту телекомунікаційних систем КПІ ім. Ігоря Сікорського, професор Лариса Глоба (її аспіранти були серед тих науковців КПІ, які виступили на конференції з доповідями, а також з демонстраціями практичних результатів), Web та комунікаційні зв’язки підтримувала аспірантка ІТС – Гвоздецька Наталя, а одним із співорганізаторів секції, на якій демонстрували онлайн оригінальні практичні результати  був доцент кафедри ІТМ – Андрій Австраханцев.

Конференції  IEEE BlackSeaCom  щороку проводяться в країнах, які оточують   Чорне море.  Попри таку її регіональну особливість, вона  збирає і об’єднує дослідників та інженерів-електронників  з усього світу. На цьому форумі розглядаються найактуальніші проблеми, що над ними працюють фахівці у сфері телекомунікацій та мереж. Тут науковці представляють своє бачення перспектив розвитку галузі, тут знайомлять колег з результатами своїх досліджень, тут налагоджують контакти, які потім стають у пригоді в роботі над задачами, що потребують колективних зусиль для розв’язання. 

У назві конференції присутні літери IEEE. Це скорочена назва Інституту інженерів з електроніки та електротехніки (Institute of Electrical and Electronics Engineers - IEEE) – всесвітньої організації, яка існує понад століття і об`єднує приблизно 400 тисяч інженерів і дослідників з більш як 160 країн світу. Ця назва промовляє сама за себе, адже відома в усьому світі й  свідчить про високу фахову якість заходів, які проводяться під проводом організації.

Цього року Восьма Міжнародна Чорноморська конференція з питань зв’язку та мереж IEEE BlackSeeCom 2020 повинна була пройти в Одесі. Однак через пандемію COVID-19 організатори змушені були провести її в віртуальному просторі. Але це не завадило її учасникам впродовж трьох днів розглядати та обговорювати доповіді та повідомлення з найактуальніших напрямів телекомунікацій  та мереж, присвячені  проблемам створення ефективних архітектур глобальних цифрових просторів, хмарних комунікацій та мереж центрів обробки даних, оптичних мереж та систем, мобільного та бездротового зв’язку, систем 5G та їхніх компонентів, молекулярних та нанорозмірних комунікацій, супутникового та космічного зв’язку, великих даних та машинного навчання для комунікацій, Інтернету речей, безпеці та конфіденційності телекомунікацій тощо.

Докладніше про Восьму міжнародну конференцію IEEE BlackSeeCom 2020 (див. сайт конференції)

Результати конференції (див. презентацію)

2020-blackseacom 1 2020-blackseacom 2 2020-blackseacom
Дата події