Від червня 2019 року уповноваженою особою з питань запобігання та протидії корупції в університеті є Яна Цимбаленко — доцент кафедри теорії та практики управління.

Головне завдання уповноваженої особи — наглядати за дотриманням антикорупційного законодавства в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

З-поміж інших функціональних обов’язків і повноважень: перевірка стану подання декларацій; розгляд повідомлень викривачів про можливі випадки корупційних зловживань; розгляд питання про конфлікт інтересів у діяльності працівників закладу, проведення роз’яснювальної та методичної роботи й інформування ректора університету або уповноважених державних органів про корупційні прояви.

Підрозділи чи окремі особи, які виконують функції антикорупціонера, — це вимога чинного законодавства, зокрема ст. статті 131 Закону України «Про запобігання корупції»: в державних установах та організаціях в обов’язковому порядку утворюються (визначаються) самостійні та функціонально незалежні структурні підрозділи (особи), на які покладаються функції із запобігання та виявлення корупції.

Дата події