29 квітня народився Григорій Денисенко – ректор КПІ (1971–1987), видатний науковець, революціонер в освітньо-науковій галузі.

Для КПІ ім. Ігоря Сікорського Григорій Іванович став нескінченним джерелом енергії: він підняв планку університету на якісно новий рівень, висунувши високі вимоги до наукових досягнень студентів та співробітників і зібравши команду амбітних працьовитих вчених. Під його головуванням Київська політехніка зробила великий крок уперед у розвиткові радянської науки: в університеті почали досліджувати відновлювальні джерела енергії, яким сам Григорій Іванович присвятив усе життя.

Він розбудував і осучаснив навчальні корпуси й студмістечко, створив нові стандарти підготовки інженерів. За період роботи Григорія Денисенка КПІ не просто йшов у ногу з часом, а значно його випереджав.

Хоч за яку би справу брався Григорій Іванович – віддавав їй усю увагу, терпіння та сумлінну працю. У пам’яті політехніків він назавжди залишиться доброю, чесною й порядною людиною, рішучим лідером та талановитим вченим. КПІ пишається тим, що ректор Григорій Денисенко має багато почесних титулів – доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, засновник сучасної Львівської електроенергетичної школи, ректор Львівської політехніки (1963–1971), член-кореспондент НАН України. На пам’ять про цю видатну людину головний корпус університету прикрашає барельєф із зображенням Григорія Денисенка, який ніби й тепер пильно спостерігає за життям рідного університету.

Дата події