Обговорення можливостей співпраці та започаткування спільних освітніх проєктів і, звичайно, ознайомлення з університетом і його потенціалом – такою була мета візиту делегації компанії "Wings & Freeman Capital" (Сполучені Штати Америки) і представників Проєкту "Американського університету" до КПІ ім. Ігоря Сікорського, який відбувся 11 лютого.

До складу делегації, яку очолював старший науковий співробітник Американської ради з зовнішньої політики Мамука Церетелі, входили науковий керівник та редактор "Індексу економічної свободи" "The Heritage Foundation" Ентоні Б. Кім, керівник напряму Східної Європи та Центральної Азії міжнародної освітньої фундації CINTANA Чагри Багджиоглу, директор партнерських програм та аналізу ринків фундації CINTANA Дженні Орлова, керуючий партнер компанії "Wings & Freeman Capital" Карло Гожінава, директор компанії "Wings & Freeman Capital Ukraine" Олексій Шершньов.

З гостями зустрілися проректор з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник проректора з міжнародних зв'язків Євген Поліщук та інші.

Після презентації КПІ ім. Ігоря Сікорського, яку зробив для гостей Сергій Сидоренко, учасники зустрічі обговорили питання налагодження співпраці та започаткування спільних освітніх проєктів, а також систему оплати навчання в українських закладах вищої освіти, аспекти реформування системи вищої освіти, впровадження інструментів/методологій, що стимулюють підвищення якості  вищої освіти в Україні, питання державної підтримки інвестицій в українську вищу освіту тощо.

Окрім того, гості ознайомилися з Алеєю видатних учених, життя і діяльність яких були тісно пов'язані з КПІ, відвідали Державний політехнічний музей при КПІ ім. Ігоря Сікорського та його Відділ авіації і  космонавтики ім. Ігоря Сікорського.

Довідково:

Компанія "Wings & Freeman Capital" займається структуруванням фінансових транзакцій за участю міжнародних фінансових інституцій для реалізації проєктів на території України. Нині компанія працює над Проєктом "Американського університету" в Києві.