4 грудня у КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся І тур олімпіади з математики – відбірковий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з математики. Тестові завдання написали понад 600 студентів.

Задачі розподілялися на дві категорії: для 1-го курсу – за матеріалом, що його вивчали з початку навчального року (математичний аналіз, алгебра, геометрія), для старших курсів – з різних розділів математики (теорія ймовірностей, функціональний аналіз тощо).

У змаганнях взяли участь студенти з 12 факультетів та інститутів: ІСЗЗІ, ІПСА, ФМФ, ФПМ, ФТІ, ІАТ, ІТС, РТФ, ФБМІ, ФЕЛ, ФММ і найактивніший – ФІОТ. Перший тур – це така собі розвідка боєм, перевірка сил студентів, утім відзнаки в ньому також передбачили.

«Перший тур – ознайомчий. Його переможці, звісно, отримують грамоти, подяки від факультетів. Проте до другого туру допускаються всі охочі», – розповів організатор олімпіади старший викладач кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей ФМФ Антон Сиротенко. За його словами, останнім часом спостерігається стійка тенденція до збільшення учасників олімпіад.

Другий тур олімпіади у КПІ, що відбудеться у березні наступного року, передбачає для найкращих учасників, окрім грамот та медалей, стипендію – грошову винагороду. Переможці другого туру представлятимуть КПІ на Всеукраїнській олімпіаді. За останні 12 років КПІшники вибороли на загальнодержавних змаганнях 15 перших місць, 12 – других і 10 – третіх.

Для студентів перемога у Всеукраїнській олімпіаді – це можливість не лише перевірити свої сили й отримати фінансове заохочення. «Наших переможців Всеукраїнської олімпіади ми відправляли на міжнародні змагання. Цього року наші студенти здобули дві срібні медалі й одну бронзову», – каже Антон Сиротенко.

Дата події