Меморандум про взаєморозуміння з неурядовою громадською організацією «High Tech Embassy» (Держава Ізраїль) укладено 11 листопада в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Від імені КПІ його підписав ректор, академік НАН України Михайло Згуровський, від імені НГО «High Tech Embassy» – голова її правління Давід Арьє.

Документ визначає головні напрями співпраці між університетом і неурядовою громадською організацією, голова правління якої є, водночас, директором інноваційної компанії «TECH». Серед цілей, що їх ставлять перед собою партнери, – просувати у світі інформацію про науково-технічний потенціал України та, особливо, КПІ ім. Ігоря Сікорського; створити на базі КПІ RnD-центр «High Tech Embassy»; створити на базі КПІ кластер «High Tech Embassy», який забезпечуватиме кооперацію між академічними, публічними, виробничими та міжнародними організаціями, в тому числі й приватними; сприяти розвитку міжнародного партнерства між бізнесом та академічними колами й університетами України, Ізраїлю та усього світу тощо.

«Планується кілька головних напрямів співробітництва. Це і співпраця з академічними структурами України, і співпраця в галузі космічних досліджень, і, певна річ, партнерство з підтримки стартапів. Сьогодні досвід КПІ в інноваційній роботі є дуже помітним. Вже й інші університети починають вишиковуватися услід за вами. Причому працюють у цьому плані дуже активно, адже перемога і приклад Інноваційного середовища КПІ та Фестивалю «Sikorsky Challenge» усім подобається, тож усі прагнуть зробити щось подібне й у себе. А ми нині створюємо щось на кшталт іноземного представництва для цього руху. Тому я впевнений, що попереду в нас велика робота, – розповів після підписання документу Давід Арьє. – Підтягуються до нас й ізраїльські університети. Ми нині формуємо комісію експертів із різних галузей промисловості та наших університетів. Вони відбиратимуть проєкти і представлятимуть їх далі в наших міжнародних центрах, які ми збираємося відкривати».

Дата події