Запрошуємо ближче познайомитися з нашим ФСП

Мене звати Костянтин, і я хотів би поділитися своїм досвідом участь у Міжнародній літній школі Університета Люксембургу (ULISS). Насправді, у нашого університету та у університету Люксембургу вже доволі довга історія плідної співпраці, і будь який студент на сайті академічної мобільності міг би знайти багато цікавих відгуків з університету Люксембургу, де студенти і навіть викладачі діляться своїми порадами або досвідом навчання і життя в університеті.

Чесно кажучи, після прочитання усіх цих відгуків розумієш, що дуже нелегко буде розповісти щось нове про програму і університет. Крім того, я відчуваю що мені буде доволі складно передати словами увесь той неймовірний досвід, який я отримав за ті короткі три тижні, що я провів у Люксембурзі. Але є і гарна новина – причина цього криється тільки в тому, що мої три тижні навчання в університеті були дуже активними і сповненими пригод, поїздок закордон та по території Люксембургу, а також неймовірним людьми яких я зустрів під час проведення Літньої школи.

Загалом, Літня школа фокусується більше на соціальному аспекті навчання, і її основна ціль більше полягає в культурному обміні та ознайомленням студентів партнерських вузів з історією Люксембургу та Європи. Через цей факт, будьте готові до дуже насиченої програми, де буде місце і екскурсіям в музеї Європейської історії, і візитам в важливі європейські інституції (Європейський інвестиційний банк, Європейський суд справедливості), і навіть офіційним прийомам в Міністерстві закордонних справ Люксембургу, де студентів вітав особисто секретар цієї інституції. Крім того, будьте готові до щотижневих поїздок по Люксембургу та прикордонних до Люксембургу країн, особисто моя програма складалася з поїздок до Брюсселю та Брюгге, Трієру та Страсбургу, не враховуючи поїздки по всім найважливішим місцям у Люксембурзі.

Далі на сайті ФСП

Дата події