19 вересня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація Міністерства трудових ресурсів та еміратизації Об’єднаних Арабських Еміратів. Її очолював керівник департаменту двостороннього міжнародного співробітництва ОАЕ Абдулла Альнуаімі.

З гостями зустрілися проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, генеральний директор Наукового парку «Київська політехніка» Володимир Гнат, віце-президент Наукового парку «Київська політехніка» Віктор Камаєв, заступник проректора з міжнародних зв’язків Ксенія Юдкова.

Члени делегації Міністерства трудових ресурсів та еміратизації ОАЕ ознайомилися з університетом, відвідали Державний політехнічний музей та його Відділ авіації і космонавтики ім. Ігоря Сікорського й обговорили з представниками КПІ перспективи співробітництва у сферах освіти, розвитку інновацій та науково-технічної кооперації.

Відбулася презентація освітньо-наукової діяльності КПІ ім. Ігоря Сікорського і, зокрема, діяльності Наукового парку «Київська політехніка».

Учасники бесіди торкнулися питання можливостей виходу випускників КПІ ім. Ігоря Сікорського на ринок трудових ресурсів ОАЕ. За словами Сергія Сидоренка, тут можливі два шляхи співпраці. Перший – розвиток взаємодії і співробітництва з тими університетами ОАЕ, через які буде налагоджено обмін випускниками. І другий шлях – це навчання за принципом дуальної освіти, коли студенти одночасно з навчанням в університеті працюють над проектами підприємства-замовника і після здобуття вищої освіти мають можливість працевлаштуватися на цьому підприємстві (на прикладі співробітництва з компанією «Boeіng Україна»).

Учасники зустрічі домовилися про продовження контактів.

Дата події