Щорічна сесія науково-педагогічних працівників КПІ ім. Ігоря Сікорського, яка пройшла в університеті 29 серпня, розпочалася з хвилини мовчання. У цей день – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави – викладачі та науковці вшанували пам’ять наших співгромадян, які віддали своє життя за Україну. Від імені зібрання було покладено квіти до пам’ятника київським політехнікам, які загинули за Україну.

З ґрунтовною доповіддю про підсумки роботи колективу університету в 2018/19 навчальному році та основні завдання на рік наступний виступив перед колегами ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський. Він зробив глибокий критичний аналіз діяльності колективу університету, розповів про головні його здобутки та, наголосивши на необхідності вдосконалення діяльності університету відповідно до потреб сьогоднішнього дня, сформулював завдання на новий навчальний рік (повністю текст доповіді буде надруковано в газеті «Київський політехнік»).

Крім того, ректор вручив дипломи переможцям університетського конкурсу на кращий підручник, навчальний посібник та монографію за 2019 рік. Їх отримали д.ф.-м.н. проф. Володимир Кошманенко та д.ф.-м.н. проф. ФМФ Микола Дудкін – автори монографії «The Method of Rigged Spaces in Singular Perturbation Theory of Self-Adjoint Operators» (перша премія); д.т.н. проф. ММІ Віктор Майборода, к.т.н., асист. ММІ Іванна Слободянюк, к.т.н., асист. ММІ Дмитро Джулій – автори монографії «Магнитно-абразивная обработка деталей сложной формы» (друга премія); д.т.н., наук, проф. Анатолій Журахівський, к.т.н., доц. ФЕА Сергій Казанський, к.т.н., доц. ФЕА Юрій Матеєнко, ст. викладач Олена Пастух – автори підручника «Надійність електроенергетичних систем і електричних мереж» (друга премія).

Після завершення сесії перед її учасниками з короткою концертною програмою виступили учасники художніх колективів Центру культури і мистецтв КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Дата події