27 червня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація Народного уряду провінції Чжецзян (Китайська Народна Республіка).

Делегацію очолювала віце-губернатор провінції Ван Веньсюй, а до складу її входили заступник директора Департаменту людських ресурсів провінції Чень Чжун, заступник директора Відділу організації офісу талантів провінції Хуан Ціньле, представник відділу Азії та Африки Департаменту закордонних справ провінції Ян Цзін та інші.

З гостями зустрілися ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, перший проректор академік НАН України Юрій Якименко, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, директор Центру міжнародної освіти КПІ Володимир Коваль та інші.

Від Посольства КНР в Україні на зустрічі була присутня перший секретар Посольства КНР в Україні Чжан Цзюй.

У зустрічі також взяв участь генеральний директор компанії Golden Egg Лі Люмен.

У вітальному слові ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський наголосив, що співпраця з Китаєм є стратегічно важливим напрямом для університету і України загалом. «Ми хотіли б збільшити кількість студентів з вашої країни і розширити співпрацю по багатьом напрямам», – додав ректор.
З презентаціями від КПІ ім. Ігоря Сікорського виступили проректор з міжнародних зв’язків Сергій Сидоренко (він розповів про співпрацю КПІ з з китайським партнерами) та директор Центру міжнародної освіти КПІ Володимир Коваль (про можливості КПІ ім. Ігоря Сікорського в сфері міжнародної освіти).

Учасники зустрічі обговорили питання розвитку співпраці в сфері науки, інновацій і новітніх технологій та узгодили рекомендації для спільної переговорної групи щодо подальшої спільної діяльності.

Гості також оглянули пам’ятник Конфуцію на Площі Знань університету, ознайомилися з Алеєю видатних вчених, життя і діяльність яких були тісно пов’язані з КПІ, експозиціями Державного політехнічного музею України та його Відділу авіації і космонавтики.

На фото: делегація Народного уряду провінції Чжецзян біля пам’ятника Конфуцію

Дата події