8 травня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулися урочисті заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення і 74-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Урочистості розпочалися з покладання квітів до монументу студентам, викладачам і співробітникам Київського політехнічного інституту, які загинули в боях Другої світової, та до стели, що увічнює пам’ять київських політехніків, які вже в наші часи віддали життя за волю й незалежність Вітчизни в боях на сході України.

Серед тих, хто зібрався цього дня у Залі засідань Вченої ради університету, – ветерани Другої світової війни та трудівники тилу, учасники Операції об’єднаних сил, що триває в східних регіонах України, діти війни, ветерани Збройних Сил, курсанти Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського і студенти.

Учасників зборів тепло привітали ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, голова громадської організації «Ветеран КПІ» ветеран Збройних Сил України полковник Юрій Нестеренко, курсант Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського відмінниця навчання Анастасія Брика. Перший проректор університету академік НАН України Юрій Якименко зачитав накази про відзначення подяками Вченої ради університету співробітників - учасників бойових дій на сході України та про заохочення київських політехніків - ветеранів Другої світової війни та трудового фронту.

На завершення зборів перед ветеранами виступили члени творчих колективів Центру культури і мистецтв університету – учасники вокального ансамблю «Сьоме почуття», народного ансамблю танців «Політехнік», дитячої хореографічної студії «Постолята» та вокальної студії «Соло». А після концерту найменші його учасниці подарували ветеранам свої малюнки.

Дата події