20 березня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі.

Такаші Кураі оглянув університетський кампус та експозиції Державного політехнічного музею при КПІ. Після цього з ним зустрілися представники керівництва університету.

У зустрічі взяли участь ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, другий секретар Посольства Японії в Україні Юічі Хошіно, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, директор Українсько-Японського центру Катерина Луговська, співробітник відділу культури Посольства Японії в Україні Кирило Ярошик, заступник керівника департаменту міжнародного співробітництва Євген Поліщук та інші.

Це перший візит до КПІ ім. Ігоря Сікорського призначеного наприкінці минулого року нового очільника Посольства Японії в Україні. Тож на початку зустрічі для гостя було зроблено презентацію університету. Особливий наголос Сергій Сидоренко, який розповідав Такаші Кураі про діяльність КПІ, зробив на співпраці з Японією та японськими колегами. Співпраця ця вийшла на новий рівень у 2003 році, коли в університеті було організовано Українсько-Японський центр, що став одним із головних в Україні осередків поширення досягнень японської культури, освіти та науки, а також поглиблення зв’язків між двома народами.

Після презентації відбулося обговорення стану і перспектив співпраці між КПІ ім. Ігоря Сікорського та посольством, а також японськими університетами, компаніями та установами науки і культури. Михайло Згуровський запропонував розширити співпрацю, збагативши її науково-інноваційними складниками. Майданчиком для спільної діяльності в цих напрямах може стати Інноваційна екосистема університету «Sikorsky Challenge», про яку докладно розповів гостю ректор.

Насамкінець учасники зустрічі домовилися про подальші контакти для визначення подальших спільних дій та напрямів співпраці.

На фото: учасники зустрічі обговорюють стан і перспективи подальшої співпраці

Дата події