10 лютого, у холі НТБ ім. Г.І. Денисенка відбулося вже традиційне новорічне японське свято Мочіцукі. Головним організатором виступило Управління японської школи в Києві за підтримки Посольства Японії в Україні та Українсько-Японського Центру КПІ ім. Ігоря Сікорського. Серед почесних гостей були представники Посольства Японії в Україні на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні паном Такаші Кураі, представники КПІ ім. Ігоря Сікорського та завідувач кафедри японської філології КНЛУ Володимир Пирогов.

Святкові заходи в Українсько-Японському центрі відкрили Новопризначений Посол Японії в Україні Такаші Кураі та перший проректор  університету Юрій Якименко.

У вітальній промові Юрій Якименко побажав присутнім та їх родинам миру та добробуту та висловив надію на продовження українсько-японської співпраці у стінах Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Для японської громади традиційне новорічне свято виготовлення рисових кульок Мочіцукі є дуже важливим. Це одна з можливостей зібратися разом сім’ями, згадати рік минулий та поділитися планами на рік поточний, громадою приготувати святкові страви та розділити їх між собою, тим самим розділили як труднощі так і радості один одного.

Директор Українсько-Японського центру Катерина Луговська провела для Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні екскурсію Центром та розповіла про його діяльність.  Під час екскурсії бібліотекою Центру перший проректор презентував високому гостеві книгу японського філософа Дайсаку Ікеда та ректора університету Михайла Згуровського «Діалоги», у якій розглянуто соціальні, політичні, громадські та державотворчі процеси, актуальні для обох країн – Японії й України.

На завершення свого неофіційного візиту пан Такаші Кураі подякував за чудове свято та пообіцяв ближчим часом відвідати університет уже офіційно.

Дата події