З 9  по 18 травня в нашому університеті було проведено студентський міжнародний освітній курс у межах Міжнародної весняної науково-освітньої школи за програмою європейської ради студентів "BEST" (Board of European Students of Technology).

Ця організація об'єднує 95 провідних університетів різних країн, і головною метою її діяльності є розвиток студентів. Отож і завданням щорічного двотижневого освітнього курсу є підвищення рівня професійних знань студентів університетів, де працюють осередки "BEST", покращення інтеграції між студентами різних країн, надання їм можливості набути досвіду міжнародної співпраці, ознайомлення їх з культурою та традиціями країни-організатора. Варто зауважити, що з 2009 року понад 400 студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського взяли участь в освітніх курсах, що проводилися в інших європейських технічних вишах. 

У курсі, що було проведено в нас у травні, взяли участь 23 студенти з 14 країн – Швеції, Польщі, Італії, Туреччини, Угорщини, Іспанії, Греції, Словенії, Німеччини, Литви, Республіки Македонія, Фінляндії, Швейцарії та Канади. Курс 2018 року було присвячено розвитку стартапів та бізнес-ідей. Найбільшу цікавість його учасники виявили до візитів до офісів компаній Grammarly, Hushme та Pet Cube. Зі значним успіхом також пройшли лекції "Соціальні проекти: ваші ідеї можуть змінити світ" (Олена Шаповалова, викладач факультету соціології та права), "Дизайн мислення в стартапах. Що таке дизайн мислення на практиці?" (Сергій Лозовський, засновник стартап акселератора "LITEYKA"), "Життєвий цикл нового продукту. Як використовувати знання життєвого циклу нового продукту на практиці" (Ігор Соколов, голова продукту "Genesis Media").

Програма курсу передбачала й активну соціальну складову: вона  дозволила студентам цікаво і корисно провести час та розширити свій кругозір, адже заходи в її рамках проводилися задля того, щоб допомогти учасникам і організаторам встановити дружні стосунки, а також сприяти формуванню в них позитивного враження про Україну.

На завершення всі студенти успішно склали іспит і отримали сертифікати та відповідні ECTS-кредити.

Інф. "BEST Kуiv"

Дата події