1 вересня відбулася одна з найголовніших подій у житті курсантів другого курсу Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». На площі Знань університету вони присягнули на вірність українському народові. До лав Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України влилися 126 молодих військовослужбовців.

Привітати їх з цією урочистою подією прийшли не лише представники командування Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України і керівництва університету та Інституту, але й їхні рідні та друзі.

У вітальному слові начальник Інституту полковник Олександр Пучков наголосив, що курсанти складають Військову присягу в епохальні часи, коли Україна зі зброєю відстоює свою незалежність і територіальну цілісність. Він закликав бути завжди вірними словам Військової присяги, пам’ятати сьогоднішній день як особливий день непорушної клятви на вірність Україні.

Курсантів також привітали перший заступник Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України генерал-майор Олександр Чаузов, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський; президент Асоціації випускників КПІ, народний депутат України Дмитро Андрієвський, керівник експертної групи торговельно-промислової палати України, випускник Інституту Олексій Хахлюк. Від імені батьків з напутнім словом перед молодими військовослужбовцями виступив Микола Максименко. А від імені особового складу зі словом у відповідь – курсант Катерина Грицунь.

Благословив майбутніх офіцерів і відслужив урочистий молебень настоятель Храму Святого Іоанна Хрестителя Української Православної Церкви Київського Патріархату митрофорний протоієрей Павло Стародуб.

Урочистий ритуал складання Військової присяги завершився урочистим маршем усього особового складу Інституту .

Дата події