29 травня в Залі засідань Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся Інформаційний день Програми «Горизонт 2020».

Його організаторами виступили Національні контактні пункти при КПІ ім. Ігоря Сікорського за тематичними напрямами «Інформаційні та комунікаційні технології» і «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали», Національний контактний пункт Програми «Горизонт 2020» за напрямом «Європейська рада досліджень» при Державному фонді фундаментальних досліджень, Національний контактний пункт при Національному університеті «Києво-Могилянська академія» за напрямами «Європа у світі, що змінюється, інноваційні, інклюзивні та розумні суспільства» та «Безпечні суспільства: захист свободи та безпеки Європи та її громадян».

З вітальним словом до учасників зібрання звернувся проректор з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Ільченко. Національний координатор в Україні Програми «Горизонт 2020», заступник начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН України Стелла Шаповал присвятила свій виступ питанням участі українських дослідників у програмі. Про гранти Європейської Ради досліджень і можливості для українських вчених інформував керівник НКП, координатор за напрямом «Європейська Рада досліджень» Валентина Андрущенко. Керівник НКП Надія Ткачук висвітлила питання про актуальні конкурси за тематичними напрямами «Європа у світі, що змінюється, інноваційні, інклюзивні та розумні суспільства» та «Безпечні суспільства: захист свободи та безпеки Європи та її громадян». Тема виступу експерта НКП за напрямом «Інформаційні та комунікаційні технології» Ольги Сулеми мала назву «Горизонт 2020: робоча програма 2018-2020 за напрямом «Інформаційні та комунікаційні технології».

На завершення Інфодня про актуальні цього року програми в рамках Програми «Горизонт 2020» виступив керівник НКП, координатор НКП за напрямом «Інформаційні та комунікаційні технології» Сергій Шукаєв.

На фото: виступає експерт НКП за напрямом «Інформаційні та комунікаційні технології» Ольга Сулема

Дата події