8–10 жовтня відбувся традиційний, восьмий за рахунком, міжнародний легкоатлетичний марафон Wizz Air Kyiv City Marathon 2017.

Учасники різних вікових груп, що брали участь у забігу, стартували з Майдану Незалежності. Маршрут головної дистанції марафону зі стартом і фінішем на Майдані Незалежності традиційно пройшов в одне коло вулицями української столиці.

У рамках марафону о 7:00 відбулося відкриття "Містечка Змагання" на Майдані Незалежності. Протягом дня стартувало кілька забігів, переможці яких отримували нагороди. О 17:00 відбулося офіційне закриття "містечка".

За повідомленням генерального менеджера компанії Run Ukraine Дмитра Черницького, на участь у старті VIII Київського марафону 8 жовтня заявилося більше 10 тисяч любителів бігу з 55 країн. Були там і спортсмени-політехніки. Десять студентів успішно подолали свої дистанції (тренер-викладач Надія Михайлівна Прус).

Віталій ПоліщуУ рамках Wizz Air Kyiv City Marathon 2017, крім головної дистанції 42,195 км і забігів на 21,0975 км, 10 км, 5 км, уперше відбувся і жіночий забіг на дистанцію 3 км, метою якого було зібрати кошти на придбання мобільного мамографа для діагностики раку молочної залози, а благодійний забіг "Переможці" на дистанцію 2 км допоміг зібрати кошти на протези для воїнів АТО.

За інформацією організаторів, до події долучилися не тільки дорослі бігуни, але і діти. Спеціально для них організатори підготували дитячі забіги на дистанції 100 м, 500 м і 1000 м.

Марафону Wizz Air Kyiv City Marathon привласнена найвища позначка (5 зірок) у рейтингу пробігів по шосе Європейської легкоатлетичної асоціації.

Студент зварювального факультету Віталій Поліщук, найкращий бігун-марафонець нашого університету, з початку нового 2017/2018 навчального року вже двічі стартував у змаганнях українського масштабу. 17 вересня він брав участь у Всеукраїнських змаганнях у Львові (Львівська десятка – чемпіонат України з бігу по шосе на 10 км). У змаганнях взяли участь більше двохсот осіб. Віталій зайняв почесне шосте місце у своїй віковій групі, а 7 жовтня брав участь в Осінньому чемпіонаті міста Києва і зайняв перше місце на дистанції 6 км. Вітаємо!

Інф. каф. спортивного вдосконалення

Дата події