29 серпня в Центрі культури та мистецтв пройшла чергова щорічна сесія науково-педагогічних працівників Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». На ній було підписано угоду про подвійний диплом за спеціальністю «Машинобудування» між КПІ ім. Ігоря Сікорського та Познанською політехнікою.

На початку засідання хвилиною мовчання його учасники вшанували пам'ять викладачів та співробітників університету, які пішли із життя протягом минулого навчального року.

З доповіддю про підсумки роботи колективу університету в 2016/17 н.р. та перспективи року наступного виступив ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський. Ректор розповів про основні здобутки колективу університету в навчально-виховній, науковій, міжнародній, господарській діяльності та сформулював завдання на новий навчальний рік (текст доповіді).

Цього року сесія проходила за участю почесних гостей – членів представницької делегації муніципалітету міста Познань, Польської освітянської фундації «PERSPEKTYWY», Секції вихованців КПІ в Польщі та трьох польських вишів – Політехніки Познанської, Політехніки Опольської та Університету імені Адама Міцкевича в місті Познань. Від імені польської делегації колег з КПІ імені Ігоря Сікорського привітав ректор Познанського політехнічного університету професор Томаш Лодиґовський. Окрім поздоровлень у своєму виступі він коротко розповів про свій університет і підбив підсумки підготовчої роботи щодо поглиблення співпраці, логічним завершенням якої стало підписання просто в залі угоди про подвійний диплом за спеціальністю «Машинобудування» між КПІ ім. Ігоря Сікорського та Познанською політехнікою. Під оплески присутніх Михайло Згуровський та Томаш Лодиґовський скріпили цей документ своїми підписами.

На сесії також були вручені дипломи переможцям конкурсу на кращий підручник, навчальний посібник і монографію та свідоцтва про присвоєння почесного звання «Видатний діяч Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Завершилася сесія нетрадиційно – невеличким концертом, з яким перед викладачами університету виступили учасники фольклорного студентського ансамблю «Полігроджане» Політехніки Познанської та колективів художньої самодіяльності КПІ імені Ігоря Сікорського.

Дата події