19 квітня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Туркменістан в Україні Нурберди Аманмурадов і ректор Київського національного університету будівництва і архітектури Петро Куліков.

З гостями зустрілися ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, директор Центру міжнародної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського Володимир Коваль і заступник проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Євген Поліщук.

Сьогодні в КПІ ім. Ігоря Сікорського навчаються 20 студентів з Туркменістану. Їх могло б бути більше, особливо зважаючи на те, що нині ця країна потребує кваліфікованих інженерних кадрів. Отож учасники зустрічі обговорили питання збільшення числа представників Туркменістану, які здобувають вищу технічну освіту в університеті, механізми організації цільової підготовки для окремих галузей економіки цієї країни, поліпшення відбору кандидатів на навчання в українських вишах тощо. Насамкінець було досягнуто домовленостей про подальші контакти для підготовки пропозицій стосовно конкретних напрямів співпраці між університетом та ВНЗ Туркменістану та щодо спеціальностей, за якими тут могли б навчатися студенти з цієї країни.

Дата події